MENU

Ξυπνάει η Ρωσία σιγά σιγά στα εκκλησιαστικά…

Ξυπνάει η Ρωσία στα εκκλησιαστικά
Η πρόσφατα δημοσιοποιημένη ομιλία του «Υπουργού Εξωτερικών» του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτου..
Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, στους φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας δείχνει ότι στη Ρωσία επιτέλους αρχίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματική ταυτότητα της Δύσης με την αμετανόητη εχθρότητα κατά των ορθοδόξων κάθε κράτους. Η δράση του Βατικανού (με την ανοχή και κάλυψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου) για την επιβολή παγκοσμιοποίησης πάνω από την Ορθοδοξία με τον Πάπα επικεφαλής, καταδικάστηκε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.
PapasPatriarxis
Η ομιλία δόθηκε στις 20 Μαΐου 2014 και καταδικάζει ιδιαίτερα έντονα την Ουνία, η οποία κυριαρχεί στην Ουκρανία και οι Ουνίτες αποτελούν βασικό στοιχείο της αντιρωσικής επίθεσης, χέρι-χέρι με τους Ναζί της Ουκρανίας και με Ουνίτες να είναι οι ίδιοι Ναζιστές.
Η Ουνία κυριολεκτικά κατασκευάστηκε από το Βατικανό πριν από τουλάχιστον 400 χρόνια υποτίθεται για την προσέγγιση ως ενωτικός σύνδεσμος μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής που βρίσκεται υπό το Βατικανό του Πάπα. Ουσιαστικά όμως ήταν για την υποταγή των κοινωνιών, κρατών και Εκκλησιών των Ορθόδοξων περιοχών κάτω από την εξουσία του Πάπα και του Κράτους του Βατικανού. Οι Ουνίτες «κληρικοί» φαίνονται ακριβώς όπως οι Ορθόδοξοι αλλά έχουν απόλυτη κεφαλή τον Πάπα και όχι τον τοπικό Ορθόδοξο επίσκοπο.
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέφερε ότι η ιστορία έδειξε ότι η Ουνία φέρνει μόνο καταστροφή, διακρίσεις και διώξεις εναντίον των Ορθοδόξων και ότι από τις ενέργειες των Ουνιτών στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν σύνδεσμο μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Ρωμαιοκαθολικισμού. Ουσιαστικά δηλαδή έθεσε τέρμα (από την πλευρά του Πατριαρχείου Μόσχας) στην ανάγκη ύπαρξης της Ουνίας υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία. Παράλληλα όμως έριξε και βόμβα σε αυτούς στο Φανάρι που ανέχονται αφ’ ενός την Ουνία και αφ’ ετέρου την «προσέγγιση» με το Βατικανό χωρίς να απαιτούν τη διάλυσή της.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επίσης την «τιμητική» του στην ομιλία του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα λόγω της προσπάθειας να αποκτήσει στάτους ανάλογο του Πάπα εντός της Ορθοδοξίας. Σήμερα είναι «πρώτος μεταξύ ίσων». Κατήγγειλε ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έγιναν χωρίς έγκριση του Πατριαρχείου Μόσχας και σχετίζονται με την προσπάθεια Βατικανοποίησης του Φαναρίου και κατά συνέπεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τις ανεξέλεγκτες συναντήσεις, συμπροσευχές κλπ με τον Πάπα, αλλά κυρίως την αγνόηση της Ρωσικής Εκκλησίας σε ζωτικά θέματα.
Βλέπουμε ότι όλο και βαθαίνει το ρήγμα με το Φανάρι λόγω της συμπεριφοράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η Ρωσική Εκκλησία παρουσιάζεται ως προστάτιδα της Ορθόδοξης πίστης χωρίς να μπορεί να της αμφισβητηθεί αυτός ο ρόλος λόγω των αυθαιρεσιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Βέβαια, στην Ελλάδα οι αντιδράσεις για τις ενέργειες του Βαρθολομαίου υπήρχαν για πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή Σεραφείμ και Χριστόδουλου ακόμη, ο μακαριστός Σεραφείμ μάλιστα είπε το ιστορικό «Είναι Εκκλησία το Βατικανό;». Η Ρωσία τότε απλά παρακολουθούσε και το γεγονός ότι τώρα μετά από την Ουκρανία άρχισε να δημοσιοποιεί τα ήδη γνωστά στην Ελλάδα, δείχνει ότι στα ανώτερα ηγετικά επίπεδά της έχει πρόβλημα ενημέρωσης, αξιολόγησης και κατανόησης. Δεν ακούει την πραγματικότητα και μόνο αντιδρά όταν της δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Αυτό όμως την κάνει προβλέψιμη στην άλλη πλευρά.
ΠΗΓΗ hellasforce.com