MENU

Οι επόμενες 72 ώρες είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη! (Σύμφωνα με έναν οικονομικό αναλυτή και «σύμμαχο» μας)

Διαβάζοντας τα διεθνή νέα, σε ιστοσελίδα ξένη που την θεωρώ κανάλι λιγότερο επιφανειακό από τα άλλα, έπεσε το μάτι μου στον παραπάνω τίτλο. Σύμφωνα με..
τον αρθρογράφο που αναφέρεται σε συνέντευξη του Evans-Pritchard, ο κόσμος βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί επικίνδυνα ή ο Πούτιν θα πρέπει να αποδεχθεί την ήττα του, λέει ο Ambrose Evans-Pritchard στο The Telegraph....

«Οι επόμενες 72 ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, θα υψώσει η Ρωσία την λευκή σημαία (εννοεί την παραδοσή της), ή θα προχωρίσει σε μία πλήρους κλίμακας εισβολής; Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία έχει περισσότερους από 20.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, μαζί με άρματα μάχης και αεροσκάφη. Η συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι πολύ πιο σοβαρή από τον καιρό της ρωσικής εισβολής στο Αφγανιστάν το 1980. Ο Πούτιν θέλει με κάθε κόστος να επεκτείνει τη ρωσική αυτοκρατορία, ξεκινώντας με την Ουκρανία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο. Η δύση πίστευε ότι ο Πούτιν έπαιζε πόκερ, αλλά φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι πραγματικά θέλει να καταλύψει περισσότερο έδαφος. Μπορεί να έχουμε διακοπή του πετρελαιου και φυσικού αέριου στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο έπαιξε και έχασε, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν να είναι σύμμαχοι»....
Ο αρθρογράφος μάλλον παπαγαλίζει οτι έχει διαβάζει στο Reuters και συνεχίζει την αναλυσή του: «Η Γερμανία δεν αντιτίθεται και δεν αντιδρά στις κυρώσεις των 6.000 εταιρειών που έχουν στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα πληγούν οικονομικά, μετά από αυτήν τη σύγκρουση. Η υποστήριξη της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας για την Ευρώπη και εναντίον του Πούτιν ήταν ένα μεγάλο χαστούκι εναντίον του».
Στο άρθρο ο δημοσιογράφος αναφέρεται στα αποθέματα των «συμμάχων» μας... «Τα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί από 46% το Μάρτιο σε 81% σήμερα, την Βρετανία ανέρχονται σε 94%. Η αύξηση ποσότητας του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ασία, προκάλεσε πτώση των τιμών των από $ 20 έως $ 10.5. Η επαναλειτουργία των 2-7 πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία είναι επιπρόσθετη δυναμικότητα ενέργειας».
Η «ανθρώπινη» κακία τελικά δεν έχει ορια.....ο αρθρογράφος συνεχίζει με την άκρως «ταλαντούχα ιδιοτητά» του, να είναι οικονομικός αναλυτής να εξηγει πώς ο αντίπαλος απομονώνεται από την στοργή της δύσης.....
«Η Ρωσία υπολογίζει στην βοήθεια της Κίνας, αλλά η ίδια η Κίνα είναι μια μακροπρόθεσμη απειλή για την ίδια τη Ρωσία. Η μέγα συμφωνία αερίου που υπεγράφη από τη Ρωσία και Κίνα, είναι με την τιμή μειωμένη σε μόλις πάνω από το κόστος παραγωγής. Η Κίνα διεκδικεί ακόμα έδαφος της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή. Η Ρωσία απειλείται και έτσι γίνεται ο προμηθευτής πρώτων υλών της κινεζικής δυναστείας».
Το μάνατζεμεντ προγραμματισμού πληροφορίας και πέρασμα ενοχής και κατήχησης αλήθειας σε όλο του το μεγαλείο.

ΠΗΓΗ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ