MENU

"Κέντρο ελέγχου διαβατηρίων" ξεφύτρωσε στα σύνορα της Σκωτίας!!

Ένα "κέντρο ελέγχου διαβατηρίων" έχει ξεπηδήσει στα σύνορα της Σκωτίας κοντά στη πόλη..
Jedburgh. Υπεύθυνοι για τη δημιουργία των συνόρων είναι Σκωτσέζοι οι οποίοι ανήκουν στην "Σκωτσέζικη Υπηρεσία Διαχείρισης των Συνόρων".
Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι που ζουν και δραστηριοποιούνται κοντά στα σύνορα έχουν έναν λόγο παραπάνω να ανησυχούν, καθώς θα επηρεαστεί άμεσα η καθημερινότητά τους. 
Δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα οι  δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί σε υποβαθμισμένες συνοικίες όπως το Ιστερχαουζ, όπου πολλοί κάτοικοι δεν έχουν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους.
Συναγερμός από τράπεζες



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την βρετανική "Telegraph", κορυφαίες τράπεζες , όπως η Barclay's, η Deutsche Bank, η Societe Generale και η JP Morgan, προειδοποιούν ότι, εάν οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, τότε αυτό θα σήμαινε καταστροφή για την βρετανική οικονομία.



Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επισημαίνουν μάλιστα ότι, αμέσως μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι μπορεί να επικρατήσει το "ναι" στην απόσχιση την ημέρα της κάλπης ,πολλοί ήταν αυτοί που απέσυραν τα χρήματά τους από βρετανικές εταιρείες. Από την πλευρά της, η γαλλική επενδυτική τράπεζα, Societe Generale, προέβλεψε πως , εάν τελικά οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης, τότε η στερλίνα θα μπορούσε να κατρακυλήσει ακόμα και 5% έναντι του δολαρίου.
Κάμερον: Εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί, θα είναι για πάντα
Εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι για πάντα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Προσπάθησε έτσι να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Σκωτία να επιστρέψει στην Ένωση στο μέλλον.
Ο κ. Κάμερον έκανε λόγο για «επίπονο διαζύγιο», το οποίο κάλεσε τους Σκωτσέζους να απορρίψουν.
Υποσχέθηκε παράλληλα ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα αποκέντρωσης, με απόδοση νέων εξουσιών στην τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πηγή:dailymail