MENU

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ: Αν η Ουκρανία ενταχθεί στο NATO, θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος!

Ο Stephen Cohen είναι ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Αμερικής για τη Ρωσία. Είναι ομότιμος καθηγητής των ρωσικών.
. σπουδών και της πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο του Princeton και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη Ρωσία και τη Σοβιετική Ένωση.
Ο Cohen λέει ότι η Δύση είναι κυρίως υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία:
Αυτός είναι ένας τρομακτικός και τραγικός, εντελώς περιττός πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία. Όπως πιστεύω εγώ, έχουμε συμβάλει ισχυρά σε αυτή την τραγωδία. Θα έλεγα ότι οι ιστορικοί μία ημέρα θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε ότι η Αμερική έχει αίμα στα χέρια του. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι από αυτούς πολίτες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν γρήγορα. Αυτό σημαίενι γυναίκες με μικρά παιδιά, ή γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.
Ο Cohen συμφωνεί με άλλους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για τη Ρωσία – όπως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Σοβιετική Ένωση, Jack Matlock – στην εκτίμηση αυτή.
Ο Cohen λέει επίσης ότι αν η Ουκρανία προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, αυτό θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο:
[Δημοσιογράφος:] Η πιθανότητα της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και τι σημαίνει αυτό-
STEPHEN COHEN: Πυρηνικό πόλεμο.
[Δημοσιογράφος:] Εξηγήστε.
STEPHEN COHEN: Επόμενη ερώτηση. Θέλω να πω, αυτό είναι σαφές. Είναι σαφές. Πρώτα απ “όλα, βάσει των κανόνων του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί, μια χώρα που δεν ελέγχει την επικράτειά της. Σε αυτή την περίπτωση, το Κίεβο ελέγχει όλο και λιγότερη μερα με την ημέρα. Έχει χάσει την Κριμαία. Χάνει τη Donbas-που μόλις περιέγραψα γιατί-με τον πόλεμο. Μια χώρα που δεν ελέγχει το έδαφός της δεν μπορεί να ενταχθεί [sic]. Αυτοί είναι οι κανόνες.
Δεύτερον, θα πρέπει να έχεις ορισμένα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά κριτήρια για να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία δεν πληροί κανένα από αυτοά. Τρίτον και σημαντικότερο, η Ουκρανία συνδέεται με τη Ρωσία όχι μόνο από την άποψη ότι είναι απαραίτητη ζώνη ασφαλείας της Ρωσίας, αλλά συνδέονται συζυγικώς, να το πω έτσι, επιγαμίως. Υπάρχουν εκατομμύρια, αν όχι δεκάδες εκατομμύρια, των Ρώσων και των Ουκρανών παντρεμένοι. Βάλτε τη στο ΝΑΤΟ και θα θέσετε ένα οδόφραγμα ανάμεσα σε εκατομμύρια οικογένειες. Η Ρωσία θα αντιδράσει στρατιωτικά.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία ήδη αντιδρά στρατιωτικά, γιατί κοίτα τι κάνουν στην Ουαλία σήμερα. Θα δημιουργήσουν μια λεγόμενη δύναμη ταχείας ανάπτυξης των 4.000 μαχητών. Τι είναι 4.000 μαχητές; Δεκαπέντε χιλιάδες ή λιγότεροι, αντάρτες στην Ουκρανία συνθλίβουν έναν ουκρανικό στρατό 50.000-μελών . Τέσσερις χιλιάδες ενάντια σε 1 εκ. ρωσικού στρατού, είναι ανοησίες. Ο πραγματικός λόγος για τη δημιουργία της λεγόμενης δύναμης ταχείας ανάπτυξης, είναι λένε ότι χρειάζεται υποδομή. Και η υποδομή-που είναι, σε απλή γλώσσα στρατιωτικές βάσεις, πρέπει να είναι στα σύνορα της Ρωσίας. Και είπαν πού θα τη βάλουν: στη δημοκρατία της Βαλτικής, την Πολωνία και τη Ρουμανία.
Τώρα, γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή το ΝΑΤΟ έχει επεκταθεί για 20 χρόνια, αλλά αυτό ήταν κυρίως πολιτική επέκταση, φέρνοντας αυτές τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη σφαίρα πολιτικής επιρροής. Τώρα γίνεται στρατιωτική επέκταση. Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχουμε…μάλλον έχουμε, ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο, αλλά εδώ είναι η διαφορά. Στον τελευταίο Ψυχρό Πόλεμο, η στρατιωτική αντιπαράθεση ήταν στο Βερολίνο, μακριά από τη Ρωσία. Τώρα θα είναι, αν προχωρήσει αυτή η απόφαση του ΝΑΤΟ, ακριβως στα σύνορα της Ρωσίας. Τότε η Ρωσία θα αφήσει την ιστορική πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν Ρίγκαν και Γκορμπατσόφ το 1987 για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Ήταν η πρώτη φορά που πυρηνικά-μια κατηγορία των πυρηνικών όπλων είχε ποτέ καταργηθεί. Πού είναι, οι πυρηνικοί αμπολισιονιστές σήμερα;
Επειδή κοιτάμε μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών. Η Ρωσία κινεί αυτούς τους ενδιάμεσους πυραύλους τώρα για να προστατεύσει τα σύνορά της, καθώς η Δύση έρχεται απέναντι στη Ρωσία. Και η παγίδα για τη χρήση αυτών των όπλων είναι τεράστια.
Η Ρωσία έχει περίπου, νομίζω, 10.000 τακτικά πυρηνικά όπλα, μερικές φορές ονομάζονται πυρηνικά όπλα πεδίου μάχης. τα χρησιμοποιείς αυτά για μικρές αποστάσεις. Μπορούν να εκτοξευθούν. Δεν χρειάζεται αεροπλάνο, ή πύραυλος για να τα πετάξει. Μπορούν να εκτοξευθούν από το πυροβολικό. Αλλά είναι πυρηνικά. Είναι ραδιενεργά. Δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί. Η Ρωσία έχει περίπου 10.000. Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 500. Το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, λέει σαφώς ότι εάν η Ρωσία απειλείται από συντριπτικές συμβατικές δυνάμεις, θα χρησιμοποιήσει τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Έτσι, όταν ο Ομπάμα υπερηφανεύεται, όπως έχει κάνει σε δύο περιπτώσεις, ότι τα συμβατικά όπλα είναι κατά πολύ ανώτερα από τη Ρωσία, ταΐζει αυτό το επιχείρημα στα ρωσικά γεράκια, ότι πρέπει να ετοιμάσουν τα τακτικά πυρηνικά όπλα.
Ο πρώην Πολωνός πρόεδρος – και φημισμένος αντι-κομμουνιστής ακτιβιστής – Λεχ Βαλέσα, συμφωνεί ότι ο οπλισμός της Ουκρανίας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο.
Ο Cohen σημειώνει επίσης ότι η Δύση έχει συνάψει συμφωνία για την κάλυψη του τι πραγματικά συνέβη στην πτήση 17 της Malaysian airlines επειδή η Ρωσία δεν ήταν υπεύθυνη.

Washington’s Blog
Μετάφραση-Απόδοση: Hellasforce