MENU

Πάλι του ξέφυγε ο… Σήφης!

Το κτυφτό με τον Σήφη και τον γνωστό «κροκοδειλάκια», Ολιβιέ Μπερά, καλά κρατεί, με τον έξυπνο κροκόδειλο να..
δίνει ρέστα!
Σύμφωνα με το candianews.gr, ο Ολιβιέ Μπερά κατάφερε και πάλι να περάσει το σκοινί του γύρω από τον Κροκόδειλο, ωστόσο για ακόμα μία φορά και ο Σήφης με τη σειρά του κατάφερε να ξεφύγει. Οι ερπετολόγοι πλησίασαν δύο φορές με βάρκα τον κροκόδειλο κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής αλλά και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ η δυνατή βροχή σήμανε το τέλος της συγκεκριμένης απόπειρας.

Η επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν έφτασε στο φράγμα των Ποταμών ο γαλλομαροκινός ερπετολόγος που συνοδευόταν και από έναν βοηθό του, ενώ ήταν εφοδιασμένος και με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κροκόδειλος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τον κάτοικο της περιοχής Σταύρο Κοτσίφη, ο οποίος είχε αναλάβει με υπόδειξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης χρέη φύλακα της περιοχής παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις του κροκοδείλου, αλλά και τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τη λίμνη.

Η επιχείρηση, η οποία απαιτεί πλήρες σκοτάδι και απόλυτη ησυχία, στήθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που είχε αποκλείσει όλες τις διόδους προς το φράγμα των Ποταμών. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο «σαμποτέρ» κάτοικος της περιοχής, ο γνωστός «Μάρκος» που και την προηγούμενη φορά είχε ανάψει φώτα και σειρήνες προσπαθώντας να σαμποτάρει τις προσπάθειες σύλληψης.

Εφόσον η επιχείρηση έχει αίσιο τέλος και συλληφθεί ο κροκόδειλος θα μεταφερθεί για μελέτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και κατόπιν στο ενυδρείο Cretaquarium στην πρώην αμερικανική βάση.