MENU

«Οι κοκκινογέλεκοι» κατεβαίνουν στην Κύπρο

Οι Ρώσοι επιθυμούν  επίσημα  την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»  στην Κύπρο !O  Ρώσος Πρέσβης Στανισλάβ Οσάντσι είχε..
σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.
Ο ρώσος επιτετραμμένος στην Λευκωσία , επιβεβαίωσε  επίσημα το ενδιαφέρον της Ρωσίας ,για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων εκ μέρους της Λευκωσίας, χωρίς να αναφερθεί σε κάτι πιο συγκεκριμένο, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Μόσχα , ενδιαφέρεται και για παρουσία της στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
maxresdefault

Επίσης ο Πρέσβης της Ρωσίας , δήλωσε ότι  η χώρα του παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, δηλώνοντας ότι, «είναι σε ετοιμότητα η  Μόσχα να παρέμβει εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί, χωρίς να διευκρινίσει τίποτα περεταίρω . Άλλωστε τα λόγια είναι περιττά σε ποιόν αναφέρεται, Τουρκία την λένε.
Στην συνέχεια ο Οσάντσι συζήτησε τις εν εξελίξει διεργασίες και ετοιμασίες της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Μόσχα, στις 25 Φεβρουαρίου. Ο Ρώσος Πρέσβης πρόσθεσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει έντονο  ενδιαφέρον  για την παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων εκ μέρους της Λευκωσίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το συζητούμε και θα δούμε τι θα γίνει».
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, τα δεδομένα έχουν μέχρι στιγμής, α. οι αμερικανοί επιθυμούν την Κρήτη για βάση των drone , καθώς και πολεμικά αεροδρόμια για την μεταστάθμευση , παραμονή, αμερικανικών μαχητικών, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και AWACS.
Από την άλλη πλευρά η ρώσοι επιθυμούν από την Κύπρο την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», για την μεταστάθμευση ρωσικών Su-35s, MIG 35, και του νέου υπερηχητικού μαχητικού 5ης γενεάς, Τ-50. Επίσης οι ρώσοι επιθυμούν λιμάνι για τον ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων επιπέδου καταδρομικού MOSKAV, το οποίο δεν επιθυμούν να το έχουν μέσα στην Μαύρη Θάλασσα.
Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί τέτοιο μεγάλο ενδιαφέρον για δύο νησιά . Διότι απλά και τα δύο βρίσκονται κοντά στην Μέση Ανατολή, πιθανό πεδίο σύγκρουσης μεγάλων συμφερόντων, οικονομικών , ενεργειακών, στρατιωτικών, και προπάντων γεωπολιτικών.
rusia
Η Ρωσία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την Κύπρο το νησί που αποκαλείται «αβύθιστο αεροπλανοφόρο», διότι η πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία ήταν όπως έλεγε και ένα παλαιό ρεμπέτικο «για τα μάτια του κόσμου». Το Κρεμλίνο, δεν πρόκειται να αφήσει την Κύπρο στα «νύχια του Αττίλα», όχι γιατί την «συμπαθεί πολύ», αλλά γιατί θέλει  να υλοποιήσει  τα δικά του συμφέροντα. Πάντως το ξαφνικό ενδιαφέρον των ρώσων , προμηνύει ότι γνωρίζουν τις επόμενες τουρκικές κινήσεις σε Κύπρο και Αιγαίο, για αυτό και εμπλέκονται αυτήν την δεδομένη στιγμή.
Ο καιρός γαρ εγγύς , όπως ανέφερε και ο άγιος της ορθοδοξίας πλέον , Πατέρας Παίσιος.
Μ ε πληροφορίες από newsit.com.cy
ΠΗΓΗ pentapostagma.gr