MENU

Πορτοκαλί… χιόνι κάλυψε ρωσική πόλη και αναστάτωσε τους κατοίκους! (βίντεο, φωτογραφίες)

Οι κάτοικοι της πόλης του Σαράτοβ, περίπου 858 χιλιόμετρα από την ρωσική πρωτεύουσα, έμειναν σοκαρισμένοι καθώς κοίταξαν έξω από..
τα παράθυρά τους και είδαν τις γειτονιές τους να είναι καλυμμένες με… πορτοκαλί χιόνι!
Οι κάτοικοι μοιράστηκαν την είδηση στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς το πολύχρωμο χιόνι φάνηκε να υπάρχει σε όλα σχεδόν τα μέρη της πόλης. Το χρώμα του είχε ποικιλία από ανοιχτό κίτρινο έως έντονο πορτοκαλί.
Αυτή η αντισυμβατική χιονόπτωση προκάλεσε πολλές ανησυχίες μεταξύ των ανθρώπων της πόλης. Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων ήταν ανήσυχοι ότι θα μπορούσε να είναι ραδιενεργή, ή θα μπορούσε να περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Άλλοι φοβήθηκαν ότι είχαν προβλήματα με τα μάτια τους και τη θέαση των χρωμάτων!
orange_snow1
Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν σε επαφή με το πρακτορείο ειδήσεων Svobodnye Novosti, το οποίο ρώτησε έναν εμπειρογνώμονα σχετικά με το φαινόμενο.
Ο διευθυντής υπηρεσίας πρόγνωσης καιρού του Saratov Mikhail Boltukhin, είπε ότι ήταν ένα αρκετά συνηθισμένο γεγονός και είναι απολύτως ακίνδυνο για τους ανθρώπους και τα ζώα. Είπε πως το πορτοκαλί χιόνι προκλήθηκε από έναν κυκλώνα από την Δυτική Σαχάρα, ο οποίος έφερε άμμο από την έρημο της Αφρικής στη Ρωσία.
orange_snow2
«Ο αέρας που έρχεται από τη Δύση περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια άμμου, τα οποία δίνουν στο χιόνι μια πορτοκαλί απόχρωση», δήλωσε ο Boltukhin. «Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα σε διάφορες επαρχίες της περιοχής και σε άλλα μέρη της χώρας, ιδιαίτερα στην Κριμαία».
Δεν υπάρχουν τοξικές ουσίες, καθώς είναι φυσική άμμος, πρόσθεσε ο ειδικός.