MENU

Αυτή η Παγκόσμια Κρίση θα είναι Καταστροφική

Ο άνθρωπος που προέβλεψε την κατάρρευση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, προειδοποιεί σχετικά με το τι υπάρχει μπροστά για
το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την τιμή του χρυσού, καθώς ο κόσμος οδεύει προς μια άνευ προηγουμένου περίοδο χάους.
«Όλα ξεκίνησαν για τον χρυσό από το 2002.Τίποτα δεν κινείται πλέον σε μια ευθεία γραμμή. Τότε αγοράσαμε χρυσό με $ 300 και τώρα είμαστε στα $ 1,200 …. Έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω. Στα $ 300 ο χρυσός ήταν πολύ φθηνός, αλλά σχεδόν κανείς δεν το αγόραζε. Και σήμερα στα $ 1200 πολύ λίγοι άνθρωποι αγοράζουν. Ωστόσο έχει στηθεί ένα παζάρι γύρω από τον χρυσό, αν όχι το μεγαλύτερο στην τιμή των $ 1,200″, αναφέρει αρχικά ο Egon von Greyerz.
ΠΑΖΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ
Και συνεχίζει: «Γιατί; Επειδή από τότε είχαμε μια μεγάλη κρίση η οποία σταμάτησε προσωρινά από την εκτύπωση ή εγγύηση περίπου 25000000 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα – είναι ακόμα εκεί. Και βεβαίως έχουν αυξηθεί. Για παράδειγμα, το παγκόσμιο χρέος από το 2008 έχει αυξηθεί κατά 60.000.000 εκατομμύρια δολάρια – πάνω από 40 τοις εκατό».
ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
«Έτσι, η κατάσταση τώρα είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν το 2008. Το χρέος είναι υψηλότερο, αλλά όχι μόνο αυτό, αφού τεράστια χρηματικά ποσά έχουν τυπωθεί και τα επιτόκια έχουν μειωθεί στο μηδέν χωρίς καμία επίδραση. Έτσι, όταν ξεκινήσει η επόμενη κρίση, οι κυβερνήσεις δεν θα έχουν τα εργαλεία, αλλά θα εξακολουθούν να τυπώνουν χρήματα και αυτό θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό. Και αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην τιμή του χρυσού, η οποία πρόκειται να πάει σε επίπεδα που είναι αδιανόητα σήμερα».