MENU

"ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ" ΕΣΤΕΙΛΕ 65.000 ΣΤΡΑΤΟ ΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Τουρκία με το πρόσχημα ότι απειλείται από την ISIS που η ίδια ευνόησε πραγματοποιεί μια γιγαντιαία κινητοποίηση στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στις παραμεθόρειες πόλεις Sanliurfa και Kilis (TAF) .αντιπυραυλικά συστήματα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων και ρουκετοφόρα κ.α. Ο τουρκικός στρατός μετακινεί προς τα σύνορα ότι έχει και δεν έχει ως και drone.
65 317 χιλιάδες άνδρες αναπτύχθηκαν στη συνοριογραμμή σε μια ακτίνα 910 km ως ενισχύσεις στις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις. Στις περιοχές Kilis, Gaziantep, Hatay, Gaziantep, Sanliurfa και Mardin 200 τανκ κατ΄άλλη πηγή 400, θωρακισμένα οχήματα, ρουκετοφόρα και άλλα αμυντικά συστήματα βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα. Cumhuriyet:O τουρκικός στρατός ανέπτυξε νέα πυραυλικά συστήματα και πυροβολικό για να ενισχύσει τις δυνάμεις του που συγκέντρωσε στα συριακά σύνορα. Η πιθανότητα εισβολής της Τουρκίας σε συριακό έδαφος είναι πιο πιθανή παρά ποτέ.
Ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν τα σύνορα για να επαληθεύσουν την ετοιμότητα των δυνάμεων.



τουρκικά σύνορα σήμερα
Οι ανώτατοι αυτοί στρατιωτικοί των δυνάμεων που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα θα λάβουν μέρος σε σύσκεψη υψηλού επιπέδου γαι να διαπραγματευθούν μια ενδεχόμενη εισβολή στη Συρία μετέφερε την Κυριακή τουρκική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Hürriyet ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο Hulusi Akar, και η διοικητής της Β στρατιάς πήραν εντολή να παραβρεθούν στη συνάντηση. Ο στρατός θα συζητήσει τα μέτρα που θα λάβει σε περίπτωση επέμβασης και πολυάριθμος στρατός θα μπεί στη Συρία.
Η συνάντηση θα γίνει αυτή τη βδομάδα στην Άγκυρα. Την Κυριακή ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας ο στρατηγός Sezai Aksakal, επιθεώρησε τις μονάδες commando που έφθασαν στην Sanliurfa την τελευταία εβδομάδα.
Θα συζητηθεί και ο ρόλος της πολεμικής αεροπορίας σε μαι πιθανή επέμβαση. Υψηλά ιστάμενοι δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι η πρόοδος του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Azaz στη βόρεια Συρία που είναι στα 10 χλμ από τα σύνορα θα δημιουργούσε νεό κύμμα προσφύγων προς Τουρκία. Τα τουρκικά μέσα ανέφεραν ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εγκαταστήσει μια ζώνη ασφαλείας επί συριακού εδάφους στο Β της Συρίας χωρίς την υποστήριξη των εμπλεκόμενων στην αντιISIS συμμαχίας των αμερικανών. Η ιδέα της Άγκυρας για τη δημιουργία αυτής της ζώνης αναπτύχθηκε λόγω των προβληματισμών της σε σχέση με την πρόοδο των κουρδικών δυνάμεων και την παρουσία των μαχητών Daesh αλλά και την πιθανή διέλευση νέου κύμματος προσφύγων. (Zaman 6/7/15)

O αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (CHP), Kemal Kiliçdaroglu, προειδοποίησε ότι πιθανή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκάις στη Συρία « δεν θα επιφέρει παρά περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας».Εκτίμησε ότι μια τέτοια δράση δεν αφορά μόνο τη Συρία αλλά και όπως Ιράν,Ρωσία,ΗΠΑ και πολλούς άλλους εμπλεκόμενους τοπικούς και πολλές ισορροπίες που η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψην πριν προβεί σε μια τέτοια κίνηση !!!