MENU

Από τη Μεγάλη Ιδέα στον εθνομηδενισμό

Τρίζουν τα κόκκαλα του Βενιζέλου και του Δραγούμη. Μπορεί να μισιούνταν, με τον δεύτερο να πληρώνει θανάσιμα τις πολιτικές διαφορές τους, αλλά η κόντρα τους είχε να κάνει με την ισχυροποίηση της Ελλάδας, όχι με το ξεπούλημά της. Που να το περίμεναν, ότι θα βρισκόταν Έλληνας κυβερνήτης που θα παρέδιδε εδάφη που ανακτήθηκαν με αίμα για... δέκα ψωροδεκάρες, κι αυτές με δόσεις.

Κι όμως, από τους μεγάλους πατριώτες καταντήσαμε στους μειοδότες της ντροπής.

Οι οποίοι, τυφλωμένοι από την λαγνεία τους για την εξουσία δεν αντιλαμβάνονται στο ελάχιστο τις συνέπειες του εθνομηδενισμού τους.

Νομίζουν ότι θα αντισταθμίσουν την προδοσία τους μέσω της ελεημοσύνης που ετοιμάζονται να μοιράσουν στους σανοφάγους.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο μπας και ξεστραβωθούν και θα διαπιστώσουν έντρομοι τι επιφυλάσσει η ιστορία στους απάτριδες.

Ωστόσο, ποσώς μας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν οι ολετήρες. Η ουσία είναι τι θα απογίνει η χώρα με τον ασκό του Αιόλου που άνοιξαν.

Διότι σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί είναι ζήτημα χρόνου να ανοίξει η όρεξη και στους υπόλοιπους επιβουλείς της Ελλάδας.

Ήδη, τα... Ουράνια Τόξα άρχισαν να ζητάνε την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας». Σκεφτείτε πόσο θα κλιμακωθεί η προπαγάνδα τους όταν κι εφόσον τεθεί σε εφαρμογή η επαίσχυντη συμφωνία.

Κι αν ανοίξει η όρεξη και των Βουλγάρων, οι οποίοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα όπως θα διαπιστώσατε, να επεκτείνουν την... «Μακεδονία του Πιρίν»;

Αν μετά ξυπνήσουν και οι Τούρκοι στη Θράκη και ξεσηκωθούν απαιτώντας αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» με σκοπό να ανοίξουν τις πόρτες στα τουρκικά στρατεύματα που αδημονούν να κάνουν ντου τόσο στη Θράκη όσο και στο Αιγαίο;

Aν ζηλέψουν και οι Αλβανοί και θελήσουν να απελευθερώσουν... αλύτρωτες πατρίδες;

Άραγε τα σκέφτηκαν όλα αυτά ο Τσίπρας και η παρέα του προτού ξεπουλήσουν την Μακεδονία; Αμφιβάλουμε. Για την καρέκλα νοιάστηκαν και τίποτε άλλο. Άλλωστε στους επόμενους θα σκάσει η βόμβα κι αυτοί θα κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης γελώντας με τα κορόιδα.

Κι όλα αυτά για ένα αδειανό πουκάμισο, στο οποίο πίστεψαν οι αυταπατημένοι Έλληνες.

Ιδού οι συνέπειες της απερισκεψίας...

Διότι όταν κυβερνούσε ο Σαμαράς οι... κατεργάρηδες του αλυτρωτισμού κάθονταν στους πάγκους τους.

Είχε ξεκόψει κάθε συζήτηση για το Σκοπιανό, ενώ οι γείτονές μας με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογάν στέκονταν προσοχή καθώς γνώριζαν ότι η χώρα διαθέτει κυβερνήτη με κάκαλα.

Κι αντί να επικροτήσουμε την εξωτερική πολιτική Σαμαρά που δυνάμωνε την Ελλάδα συνάπτοντας επωφελείς κι όχι προδοτικές συμφωνίες όπως αυτή με τους Αιγύπτιους, τους Ισραηλινούς και τους Κύπριους, προτιμήσαμε τον Αλέξη για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Κι όχι μόνο δεν τον κατάργησε, αλλά μας φέσωσε περισσότερο.

Με κερασάκι στην τούρτα το ξεπούλημα της Μακεδονίας για να του μειώσουν τα κοράκια το χρέος, την οποία μείωση είχε πετύχει ο Σαμαράς από το 12’ χωρίς να ξεπουλήσει τίποτα. Κι αν του δινόταν λίγο χρόνος ακόμη θα είχε εφαρμοστεί με την χώρα ακέραια και την Μακεδονία Ελληνική!

Όμως, όπως γράψαμε, τί αξία έχει η Μακεδονία μπροστά στον ΕΝΦΙΑ;

Και εις ανώτερα... αδέρφια!!!

Αναρτήθηκε από kapistrinews