MENU

Ελληνικά ΜΜΕ, τα σύγχρονα διαφθορεία

Τα μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ αποδεικνύονται σύγχρονα διαφθορεία. Με το τρόπο που παρέχουν τη πληροφόρηση καταχρώνται την εξουσία που τους έχει δώσει η πολιτεία
στο να πληροφορούν σφαιρικά τους πολίτες χωρίς να προστατεύουν τα συμφέροντα τους.
Δεν είναι ψευδές ότι δεν αναφέρονται ποτέ στη μη φορολόγηση των εφοπλιστών, στούς οποίους ανήκουν τα μεγάλα ΜΜΕ ή αν αναφέρονται αυτό είναι σε μιά γραμμή. Δις ευρώ φόροι δεν πληρώνονται κάθε χρόνο απο τους εφοπλιστές και αντί αυτού πληρώνει ο λαουτζίκος. Αν η ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει το άρθρο 2 της ΤΕU περί δικαίου στην Ελλάδα τότε δεν αξίζει η χώρα να είναι μέλος της.
Δεν είναι ψευδές ότι στη διάρκεια του δημοψηφίσματος τα ΜΜΕ της Ελλάδας δεν έδωσαν ίσο χρόνο για να εξηγηθούν τα υπέρ και τα κατά των δύο απόψεων (του ΝΑΙ και του ΟΧΙ).
Δεν είναι ψευδές ότι το θέμα των Χημικών που θά έρριχναν οι Αμερικανοί στη Μεσόγειο απεκρύβη απο τα κεντρικά ΜΜΕ.
Δεν είναι ψευδές ότι απεκρύβη από όλα τα κεντρικά ΜΜΕ ο χάρτης που δείχνει τις θέσεις των Ελληνικών υδρογονανθράκων, αξίας πάνω απο ένα τρίς ευρώ. Δεν ήθελαν ο κόσμος να ξέρει ή να επιθυμήσει την εξόρρυξη των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, γιατί κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κέρδη των εφοπλιστών απο τις μεταφορές του πετρελαίου και του LNG. Έτσι απεκρύβη και το γεγονός ότι οι προκηρύξεις των οικοπέδων γινόντουσαν σε διεθνή ύδατα εντός της εν δυνάμει Ελληνικής ΑΟΖ, για να μη φορολογούνται κάποιες φίλα τους κείμενες εταιρείες εξόρρυξης.

Δεν είναι ψευδές ότι όλα τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται κατά το μέγιστο στο θέμα της έλλειψης παραγωγής που έχει η Ελλάδα αλλά μόνο σε δανειοδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, ώστε με πρόφαση το λαό και τη φτώχεια του, οι ολιγάρχες να τα οικονομήσουν και πάλι όπως πρίν με τη βοήθεια των τραπεζών και τις πλάτες του Ντράγκι, που δεν έχει κατορθώσει να κάνει έλεγχο φερεγγυότητας των Ελληνικών τραπεζών με το μηχανισμό που ο ίδιος ελέγχει αλλά περιμένει τη Black Rock…