MENU

Δημοψήφισμα για τη λιτότητα και στη Γερμανία, ζητεί το Die Linke

Με δημοψήφισμα για τη λιτότητα και την «πολιτική σωτηρίας» του ευρώ, ζητά να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός, κατά το πρότυπο του ελληνικού δημοψηφίσματος,
η συμπρόεδρος και νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Passauer Neuen Presse».
«Θα ευχόμουν να ερωτηθεί και ο γερμανικός λαός σε δημοψήφισμα για τα σημαντικά προβλήματα και συνολικά για την λεγόμενη πολιτική διάσωσης του ευρώ . Σε τελευταία ανάλυση είμαστε εμείς που πληρώνουμε» τονίζει η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.
«Δισεκατομμύρια των γερμανών φορολογουμένων κατασπαταλήθηκαν και αυτό εξ αιτίας της άσκοπης πολιτικής της κ. Μέρκελ», αναφέρει η κ. Βάγκενκνεχτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι Ελληνες θα απορρίψουν την Κυριακή την πρόταση των δανειστών.Το πακέτο το οποίο πρότειναν η Κομισιόν, το ΔΝΤ και Η ΕΚΤ είναι η συνέχιση της ίδιας εσφαλμένης πολιτικής, η οποία ακολουθείται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα». «Από ένα ΟΧΙ θα κέρδιζαν και οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς θα εμπόδιζε να κατασπαταληθούν ξανά δισεκατομμύρια», κατέληξε η κ. Βάγκενκνεχτ.