MENU

Θυσια Βαρουφακη Για Συμφωνια! Αν υπαρξει! Η ΕΕ ψάχνει τρόπους να "νομιμοποιήσει" ένα Grexit!...Βαρουφακης: I will be back soon!!!

Ενα μεγαλο ερωτημα πλαναται στον Ελληνικο Λαο? Παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών o Γιάνης Βαρουφάκης? Η, τον Παραιτησαν!

Και γιατι τωρα? Μετα την Μεγαλειωδη Νικη του ΟΧΙ!

H απόφαση αυτή ουσιαστικά αποτελεί αποπομπή κι όχι παραίτηση, κάτι που φαίνεται και από την ανακοίνωση του ίδιου. Εκεί αφήνει αιχμές και κατά του Αλ. Τσίπρα καθώς τονίζει ότι οι εταίροι είναι αυτοί που απαίτησαν να φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα ο Γ. Βαρουφάκης στην ανακοίνωση αναφέρει με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο και χρησμοποιώντας εισαγωγικά σε συγκεκριμένες λέξεις και αποσιωπητικά ότι: «Μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την απουσία μου από τις συνεδριάσεις».

Είναι εμφανής η δυσαρέσκεια του Γ. Βαρουφάκη και προς τους εταίρους αλλά και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό που αποδέχθηκε το αίτημα των ξένων για αποπομπή του.
Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού να «παραιτήσει» τον Γ. Βαρουφάκη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς τους δανειστές ώστε να γίνει η διαπραγμάτευση πιο εύκολη και να υπάρξει μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν.

Οι σχέσεις του Γ. Βαρουφάκη με τους εταίρους ήταν κάκιστες, ουσιαστικά ανύπαρκτες από το Eurogroup της Ρίγας, κάτι που καθιστούσε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις.


Τα Μαυρα Σύννεφα στις σχεσεις Βαρουφακη-Τσιπρα!



Ολα ξεκινησαν στο τελευταιο Γιουρογκρουπ, οπου Βαρουφακης-Τσιπρας, διαφώνησαν εντονος, ως ποια Στρατηγική θα πρεπει να ακολουθησουν για την Ελλαδα,
και στο αν πρεπει να συμφωνήσουν με την προταση των δανειστων, που ανέρχονταν σε μετρα κοντα στα 10 δις, μαλιστα ο Γ.Βαρουφακης απειλησε και με παρατησει!
Γ.Βαρουφακης εχει εντονο διαλογο με τον Πρωθυπουργό, και φερεται οτι ηταν  ο καθοριστικος Ανθρωπος, που επεισε τον Πρωθυπουργό,να μην υπογράψει μια συμφωνία με τους Δανειστες μας, και να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα, η σε Εκλογες! Στο Αρθρο μου με τιτλο : Ο Αποκλειστικός Διάλογος - (Τσακωμός) Τσίπρα Βαρουφάκη! Μένουμε Ευρώπη,Τελειώνοντας την Ελλάδα! Αποτυπώνεται ζοφερά η διαφορες των δυο ανδρων.......Και φυσικα επιβεβαιώνονται αλλο ενα Αρθρο μου, που για πολλούς ηταν ενα ωραιο Παραμυθι!

Βαρουφακης,Υπερ διπλου νομισματος!

Αν  και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει την θέση του περί διπλού νομίσματος. Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την Telegraph μίλησε για διπλό νόμισμα και IOUs σε μια δήλωση που η βρετανική εφημερίδα δεν διευκρινίζει που και πότε έγινε.
Εντούτοις, ο Γ.Βαρουφακης ειναι υπερμαχος ενος παραλληλου νομισματος, ακομα και στην επιστροφη στην Δραχμη! Διοτι μονο ετσι η Ελλαδα,θα γυρισει στον δρομο της αναπτυξης.
Φυσικα κατι τετοιο,διαψεύδεται αμεσα....απο τον Γ.Βαρουφακη, γιατι γνωριζει τις συνέπειες που θα προκαλεσει η αποψη  αυτη.....μιας και ειναι μεγα Ταμπου.....στο ακουσμα της λεξεις ΔΡΑΧΜΗ!

Τσιρώνης: Και το '50 είχαμε διπλό νόμισμα αλλά είχαμε ραγδαία ανάπτυξη!

Μικρή σημασία έχει για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη το αν αύριο η Ελλάδα θα έχει δραχμή ή άλλο νόμισμα.Όπως, μάλιστα, είπε «και στη δεκαετία του '50 μετά τον εμφύλιο υπήρχε διπλό νόμισμα στη χώρα, καθώς οι σοβαρές συναλλαγές γίνονταν με λίρες ωστόσο υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη και επιχειρηματικές ευκαιρίες».

«Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα. Αν δεν τα βρουν οι εταίροι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα» συμπλήρωσε μιλώντας σε συνέδριο με θέμα "Επενδύσεις και υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία".


Δεν πτοει το Ελληνικο ΟΧΙ τις Βρυξελλες?
Τα Φιδια που ονομαζονται Εταιροι , αγνοουν το ξεκαθαρο μηνυμα του Ελληνικου λαου στο ΟΧΙ! οι ξένοι υπουργοί Οικονομικών, δεν φαίνεται να φοβήθηκαν. Ο ένας μετά τον άλλον με δηλώσεις τους σε μορφή πολυβόλου, πυροβόλησαν για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση θέτοντας ορθά κοφτά ότι χωρίς συμφωνία και μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξει βοήθεια.
Εμέσως πλην σαφώς μάλιστα, κάνουν λόγο για περισσότερα μέρα. Την ίδια ώρα κάνουν αναφορές σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς υπολογίζουν ως δεδομένο το grexit και σχέδια επί χάρτου για το πως θα το αντιμετωπίσουν οι ίδιοι, ώστε να μην έχουν επιπτώσεις οι εθνικές τους οικονομίες.

Μαλιστα δεν ειναι λιγη η αναλυτες,που υποστηρίζουν,οτι το Grexit ειναι πιο κοντα απο ποτε!
Τη «νομιμοποίηση» της διαδικασίας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επιδιώκουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Ειδικότερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκαλύπτουν ότι έχουν επιστρατευτεί εξειδικευμένοι δικηγόροι ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες νομικές «φόρμουλες» οι οποίες θα επιτρέψουν το Grexit.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αναζητιέται η νομική οδός ώστε η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, όχι οικειοθελώς, αλλά εξαιτίας της απόφασης των Ευρωπαίων να αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Το τι θα γινει απο αυτα που ειπωθηκαν, θα τα μαθουμε πολυ συντομα,την εβδομαδα που διανυουμε! Προσεχως θα εχετε νεο αρθρο μου με την Παρεμβαση Πουτιν-Ρωσιας,στο θεμα αυτο! Και τι ειπωθηκε στην νεα Επικοινωνια που ειχαν μετα το αποτελεσμα του Δημοψηφισματος,Πουτιν-Τσιπρας!


Αρθρο Σπυρος Πριφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr