MENU

Αιφνιδιαστική ναυτική άσκηση του ρωσικού στόλου σε Ανατολική Μεσόγειο «απάντηση» στην Άγκυρα !



rusian-fleet
Απάντηση στα σενάρια της πιθανής τουρκικής εμπλοκής σε συριακό έδαφος , και στα σχέδια της Άγκυρας για κυριαρχία στην Μέση Ανατολή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, «απέστειλε» το Κρεμλίνο .
Συγκεκριμένα 10 ρωσικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν εκτεταμένη ναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, «αποστέλλοντας» πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση , ειδικά όμως στην Άγκυρα.

Τουλάχιστον 10 μονάδες επιφανείας, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, που ανήκουν διοικητικά στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, πραγματοποίησαν μια σειρά από ασκήσεις συμπεριλαμβανομένων αποστολών προστασίας και συνοδείας καθώς προσομοίωσης επιθέσεων εναντίον του υποτιθέμενου εχθρού.!!

Ενός εχθρού, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η εικόνα του οποίου σχηματοποιείται από την σημαία της τουρκικής ημισελήνου, λόγω τω αυτοκρατορικών τάσεων του Προέδρου Ρ.Ερντογάν. Οι Τούρκοι «παίζουν» με την ‘‘φωτιά‘‘ θέλοντας να εξουδετερώσουν τους Κούρδους , ιδρύοντας με το έτσι θέλω τουρκμενικό κράτος στην Συρία. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο τα νέα ρωσικά υποβρύχια improved kilo, που «σουλατσάρουν» στην Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις τουρκικές ακτές , διαθέτουν πυραύλους Κρούζ με εμβέλεια έως την Μέση Ανατολή!!. Όσο για την πυραυλική δυνατότητα του ρωσικού στόλου της Μεσογείου αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Περίπου 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης έχουν αναπτυχθεί μόνιμα στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ναύαρχος Alexander Vitko σε δημοσιογράφους την Πέμπτη στη Σεβαστούπολη.

«Κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης, τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υλοποίησαν αποστολές προστασίας συνοδείας καθώς και ασκήσεις εκτοξεύσεως πυραύλων εναντίον εχθρικών αεροπορικών επιθέσεων από διάφορα ύψη, καθώς και επιχειρήσεις εναντίον πλοίων επιφανείας», δήλωσε ο Πλωτάρχης Vyacheslav Trukhachev στους δημοσιογράφους.

Τον Ιούνιο ο ρωσικός στόλος σε συνεργασία με το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό διεξήγαγε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , με την συνδρομή αιγυπτιακών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Επίσης Ρωσία και Κίνα πραγματοποίησαν στην ίδια περιοχή ναυτικές ασκήσεις τον Μάιο του 2015.

Αυτές οι «κινήσεις» αποκωδικοποιούν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που συνορεύει με την Ελλάδα , αποκτά τεράστια γεωπολιτική, στρατιωτική , ενεργειακή σημασία. Για αυτό οι «μεμονωμένες» κινήσεις των Τούρκων θα προκαλέσουν ΑΜΕΣΗ ρωσική αντίδραση. Η Τουρκία δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ υπερδύναμη.

Ρωσία , ΗΠΑ και Κίνα αποτελούν τις υπερδυνάμεις της εποχής μας , και αυτές θα αποφασίσουν για το μέλλον τόσο της Ανατολικής Μεσογείου , όσο και το «μέλλον» της «αλαζονικής » Τουρκίας. Το οποίο διαγράφεται ζοφερό και άσχημο , ειδικά για τους ισλαμιστές του ΑΚΡ.