MENU

Δεν είναι κακό να κοιμάσαι, κακό είναι να μη ξυπνάς

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη.Δεν είναι κακό να κοιμάσαι, κακό είναι να μη ξυπνάς. Το χειρότερο όμως είναι, όταν ξυπνάς να μη ξέρεις τι να κάνεις γιατί τον χρόνο που θα έπρεπε να
πληροφορείσαι τον αφιέρωσες στο να κοιμάσαι ή να συζητάς ή να ακούς τους κάφρους που παριστάνουν τους ειδικούς και τους τεχνοκράτες στα ΜΜΕ της διαπλοκής.
Με τόσο ύπνο με “ανοιχτά μάτια” (Ελληνική πατέντα) δεν μπορείς να αντιληφθείς ακόμη και τα αυτονόητα, όπως ότι “στα ΜΜΕ της διαπλοκής μόνο διαπλεκόμενοι εμφανίζονται”.
Εϊτε ξυπνήσει ο Έλληνας είτε δεν ξυπνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Ένα βίαιο ξέσπασμα θα διέλυε την Ελλάδα και θα άλλαζε τα συνταγματικά του δικαιώματα προς το χειρότερο. Άρα καλύτερο είναι να μη ξυπνήσει ποτέ. Καλύτερα να ζεί στο όνειρο και στο παράλληλο κόσμο. Και να ξύπναγε τί θα έκανε; To παιγνίδι των παραισθήσεων είναι και αυτό σικέ.

Το διαδίκτυο θα έπαιζε κρίσιμο ρόλο στον επηρρεασμό της κοινής γνώμης αλλά και στη δημιουργία συλλογικών εννοιών και αποφάσεων (μεγαλύτερη συμμετοχή σε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αμεσότερη δημοκρατία κλπ).

Η απουσία επίσης καλωδιακής τηλεόρασης και η έλλειψη επιδεξιότητας είναι ένα επιπλέον πρόβλημα στη πληρότητα της ενημέρωσης. Ποιός θα έβλεπε MEGΑ, Skai, ΑΝΤ1 και KontraNews αν είχε άλλες εναλλακτικές επιλογές μέσω καλωδιακής τηλεόρασης;

Η οικονομική κρίση και η προπαγάνδα που έχει στηθεί απο πολλά ιστολόγια και sites με λεφτά των όπως αναμένεται συνήθως υπόπτων (εφοπλιστών, εργολάβων και των άλλων διαπλεκομένων εσωτερικού και εξωτερικού),  έχει απομακρύνει τον Έλληνα απο αυτό αφού του έχει δημιουργήσει κρίση εμπιστοσύνης.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν λογικοί άνθρωποι ακόμη στην Ελλάδα που να πιστεύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ή των εκλογών…!
Δεν ξέρω επίσης αν πιστεύει κανείς πλέον κανένα πολιτικό. Άλλα λένε πρίν και άλλα μετά. Δεν υπάρχει συνταγματικό δικαστήριο ενώ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ακόμη ισχύει. Η Ελλάδα θα γίνει ο παράδεισος των μνημονίων και αναγκαστικά εστία εσωτερικής μετανάστευσης στην ΕΕ. Μια επιχείρηση boiling water…

Λένε κάποιοι, ότι “οι βρώμικες δημόσιες τουαλέτες είναι η εικόνα της χώρας”. Πράγματι έτσι είναι.
Άλλοι όμως μπορούν να δούν την θλιβερή εικόνα της χώρας εκόμη και μέσα απο αυτό, γιατί έχουν ζήσει σε σοβαρά κράτη με υποδομές και άλλοι όχι. Να τους σκοτώσουμε; Nα τους απαγορεύσουμε να ομιλούν για να μη φανεί η αγραμματοσύνη και η αθλιότητα των πολλών;

Σε αυτή τη χώρα, άλλοι θα ακούν τους φραγκάτους της λίστας Lagarde να βρίζουν τη Μέρκελ και να αυτοικανοποιούνται παρέα τους και άλλοι θα ψάχνουν να βρούν λύση για να διώξουν τους κανίβαλους που επι δεκαετίες τρώνε τις σάρκες της χώρας τραγουδώντας πατριωτικά και εθνικιστικά τραγούδια ή τάζοντας ψεύτικα μεγαλεία και δίνοντας ανόητες υποσχέσεις.
Tα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε και νέα μόδα. Εμφανίστηκαν και κάτι νέου τύπου πατριώτες που έβγαλαν στη πίστα ακόμη και τον Παίσιο και την Αρχαία Ελλάδα. Πουλάνε ότι πουλάει. Τί ρατσισμός, τί αηδία.

Τι διαπόμεπευση όλα αυτά για ένα λαό που του αφαιρούν τη ταυτότητα με το ζόρι και τον ταίζουν με κίβδηλα είδωλα και πεθαμένες ιδέες και πρακτικές καθημερινά απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής, για να επιβιώσει το νεκρό και σάπιο πολιτικό σύστημα και αυτοί που το στηρίζουν.