MENU

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Βρέθηκε η πλάκα επί της οποίας «ακούμπησαν» το σώμα του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ στον τάφο του

Ένα τρομερά σημαντικό επίτευγμα αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ ισχυριζόμενοι ότι ανακάλυψαν την πέτρα στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά την σταύρωση του, στον πανάγιο τάφο του.

Η υπεύθυνη Καθηγητής, Αντωνία Μοροπούλου, από το εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο δήλωσε:« Είμαστε στην κρίσιμη στιγμή για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου».
«Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για την ανακάλυψη αυτή σε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψει στον κόσμο να μελετήσει τα ευρήματά μας σαν να ήταν οι ίδιοι στον τάφο του Χριστού.», δήλωσε η ίδια .

Οι εργάτες κλήθηκαν να εργαστούν στον Τάφο του Ιησού Χριστού φέτος, καθώς οι ειδικοί φοβούνται ότι ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.


Οι εργαζόμενοι για την αποκατάσταση τεχνικών εργασιών στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ σκόνταψαν επάνω στην επιφάνεια ενός βράχου, στον οποίο ο Ιησούς προφανώς εναποτέθηκε επάνω μετά την ταφή του.

Η πλάκα αυτή δεν έχει δει το φως της ημέρας από το 1555, στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, που περιέχει τον τάφο του Χριστού.

Οι Χριστιανοί ισχυρίζονται, μετά την σταύρωση του, ο Ιησούς ήταν πάνω σε πέτρινη πλάκα, ή « κρεβάτι ταφής» και περικλείεται σε ένα τάφο, πριν αναστηθεί και ανέλθει εις τους ουρανούς τρεις ημέρες αργότερα.

Αιώνες αργότερα, οι οπαδοί του Χριστού πήραν την πλάκα αυτή που είναι τώρα η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, και την έκρυψαν από το φόβο των μουσουλμάνων , όπου και παρέμεινε κρυμμένη από το 1555.

Ωστόσο, μια ανακαίνιση του ναού μεταξύ 1808 και 1810 μετά από μια πυρκαγιά στην περιοχή, βοήθησε τους αρχαιολόγους σήμερα να ξαναβρούν την πλάκα που είχε εναποτεθεί το ιερό σώμα του Ιησού Χριστού πριν την ανάληψη του .

Η ανακάλυψη αυτή παρουσιάζεται σήμερα σε ένα ντοκιμαντέρ από το National Geographic, με έναν αρχαιολόγο, το Fredrik Hiebert να δηλώνει : «Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου έχει τραβηχτεί προς τα πίσω, και ήμασταν έκπληκτοι από την ποσότητα του υλικού πλήρωσης κάτω από αυτό.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη να δούμε την πρωτότυπη πέτρινη επιφάνεια στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, εναπόθεσαν οι απόστολοι το σώμα του Ιησού Χριστού», δηλώνει ο ίδιος .

Τα αποκαλυπτήρια της ταφής πλάκας του Χριστού δίνει στους ερευνητές την ευκαιρία να αναλύσουν αυτό που θεωρείται ένα από τα πιο ιερά αντικείμενα στο Χριστιανισμό.

Μελετώντας τον τάφο θα βοηθήσει επίσης τους επιστήμονες να αποκτήσουν μια καλύτερη κατανόηση της αρχικής μορφής που είχε ο τάφος και το πώς έχει εξελιχθεί με την πάροδο των αιώνων.









πηγή:pentapostagma