MENU

Νεοταξίτικη φορολόγηση ΙΧ σε κατεχόμενη χώρα….

Οι ύπουλοι ελληνόφωνοι πολιτικοί έκαναν μια νέα και οφθαλμοφανής γκάφα.
Σχεδιάζοντας τα νέα εξοντωτική φορολόγηση των ΙΧ των πολιτών έκαναν το σφάλμα να τους ξεφύγει ο σχεδιασμός τους στον τύπο….. μόλις κατάλαβαν ότι οι καταθέσεις πινακίδων θα γίνουν κατά χιλιάδες και θα χάσουν έσοδα απέσυραν προσωρινά τη νέα φορολόγηση ανακοινώνοντας ότι θα εξεταστεί το επόμενο έτος……
Πόσος ηλίθιος να είναι κανείς άραγε ώστε να μην καταλάβει τους σκοπούς τους ?Είναι προφανές ότι θα ανακοινώσουν τα νέα μέτρα κάπου μέσα στην άνοιξη – καλοκαίρι με αναδρομική εφαρμογή από 1/1/16 ώστε να είναι μάταιη η κατάθεση των πινακίδων για το 2006…… δηλαδή θα αιφνιδιάσουν για άλλη μια φορά τους πολίτες προς όφελος των κατοχικών δυνάμεων….. Βέβαια η κατάθεση πινακίδων θα γίνει για το 2007 αλλά μέχρι τότε κάτι θα σκεφτούν για να κάνουν τη νέα ‘’αρπαχτή’ ….. ίσως φορολόγηση των παροπλισμένων ΙΧ…. Γιατί όχι ? Αυτοι φτιάχνουν τους νόμους αυτοι εισπράττουν…..
Υπενθυμίζω ότι η επιπλέον φορολόγηση των ΙΧ που είχαν ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσουν θα ήταν ‘’ανα νοικοκυριό’’ και όχι ανά φορολογούμενο….. που σημαίνει προφανώς αν μια οικογένεια έχει τέσσερα μέλη που εργάζονται , γονείς και δυο παιδιά , αν έχουν όλοι μαζί πάνω από ένα αυτοκίνητο θα πέφτει ο καινούργιος πέλεκυς…… αν κατοικεί μαζί τους ο άνεργος συγγενής που έχει ακόμη ένα αυτοκίνητο και πάλι θα πέφτει ο πέλεκυς…..
Προσέξτε καλά όλοι…. μην προσπερνάτε χαλαρά ούτε μια λεπτομέρεια από αυτά που σχεδιάζουν να μας κάνουν….. όποιος χαλαρώνει θα το πληρώνει ακριβά…..
Προφανώς αυτό γεγονός είναι υποδεέστερο όλων των αλλων σημαντικότερων εθνικών , οικονομικών και , βέβαια ,  γεωπολιτικών γεγονότων αλλά ο στόχος μου είναι να υπογραμμίσω ότι πρεπει όλοι να είναι υποψιασμένοι για το πώς ενεργεί το ‘’ψευτορωμαίικο’’….. διαβάζοντας τους συνέχεια μπορείς να προβλέψεις και να προσπαθήσεις να αμυνθείς…. αλλά κυρίως να καταλάβεις πως σκέπτονται…
Η εποχή του ‘’δε βαριέσαι’’ πέρασε οριστικά……

triklopodia