MENU

MME: Διαφημίσεις, Φόροι, Άδειες, Δάνεια. Όλα με το μέρος τους.

Έχει περάσει ένας περίπου χρόνος απο τότε που έγινε κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Ο κόσμος που τους άκουγε είχε πειστεί ότι θα εξανάγκαζαν όλους να πληρώνουν φόρους.
  Τον κορόιδεψαν. Σκέφτομαι και ποιοί προώθησαν τον Τσίπρα και τον Καμμένο

Το γαϊτανάκι της κυβέρνησης με την Τρόικα και το ΔΝΤ που για αμοιβαίο  ξεκάρφωμα κατά καιρούς αναφέρονταν στην ανάγκη όλοι οι Έλληνες να πληρώνουν φόρους και ειδικά οι εφοπλιστές που δεν είναι όλοι Έλληνες δεν πείθει πια κανένα.

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

 Δεν είναι εθνικιστικό αυτό που γράφω, είναι ένα γεγονός απέναντι στην εκμετάλλευση ενός λαού που τα ΜΜΕ του μιλάνε για δήθεν πατριώτες·Έλληνες εφοπλιστές, για να στηρίξουν τα προνόμια τους και αυτό δεν είναι δίκαιο. Ο πατριωτικός ρατσισμός στο ναό του κέρδους είναι ρατσισμός. Λεφτά οι τράπεζες κόβουν…

Ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός δεν έχει αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα που λέγεται “δίκαιο”, μάλλον του είπαν ότι στη πράξη δεν υπάρχει. Όλοι οι κλέφτες πάντα αυτό λένε, ειδικά οι επιτυχημένοι.

Οι εφοπλιστές συνεχίζουν να μη πληρώνουν φόρους ενώ οι λίστες (η λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα που δεν είχαν δήθεν μεσαίο όνομα, η λίστα της Ελβετίας, η λίστα του Λουξεμβούργου κλπ) έχουν μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με τις εξεταστικές της Βουλής που δεν βρήκαν ποτέ ενόχους ούτε αναγνώρισαν το μέχρι τώρα χρέος σαν επονείδιστο (κανείς δεν έλεγξε ποινικά τις διοικήσεις των τραπεζών και τους πολιτικούς που δεν είδαν τίποτα, γιατί έπαιζαν τη κούκλα και έκαναν ταμείο). 

Οι εφοπλιστές όμως δεν έχουν μόνο πλοία ηλικίας και άνω των 35 ετών, έχουν και επιχειρήσεις ανάμεσα στις οποίες ξενοδοχεία και ΜΜΕ.

Κάθε χρόνο, παρότι για τα ΜΜΕ ήδη υπάρχει νόμος να πληρώνουν φόρο 20% στις διαφημίσεις, παρατηρείται μια μετάθεση της υποχρέωσης αυτής κατά ένα χρόνο. Αυτό έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα στις αρχές του 2015 για το 2015. Aυτό έκανε προηγουμένως και η κυβέρνηση Σαμαρά. Για το 2016 θα βρεθεί κάτι άλλο αντί για τη Σαββαίδου για “ξεκάρφωμα”. Η κυβέρνηση Τσίπρα και ANEΛ χρησιμοποιεί πολύ το “ξεκάρφωμα” στην άσκηση πολιτικής.

Υπάρχουν και οι άδειες για τις συχνότητες για τις οποίες κανένα ΜΜΕ επι τόσα χρόνια δεν πληρώνει δεκάρα. Υπάρχουν και τα δάνεια των ΜΜΕ, τα οποία χάρι στη κυβέρνηση που προεκλογικά μοίρασε νέα αγύριστα δάνεια αρκετών εκατομμυρίων με αμφιλεγόμενες δικαιολογίες αλλά και στις αναμενόμενες προσφορές εξαγοράς τους σε χαμηλότερες τιμές (με νέα δάνεια εννοείται απο τους ίδιους ή απο “τρίτους”) μέσα απο τις διευθετήσεις για τα κόκκινα δάνεια, θα αποδειχθεί ότι όλοι είναι μια παρέα φίλων και εταίρων.

Σκεφτείτε μια ΕΡΤ που δεν χωράει άλλους υπαλλήλους και ότι οργανώνεται μια μεγάλη κλοπή σε κρατικό επίπεδο, πέστε το “δημιουργία χρέους και business”. Θα χρειασθεί στρατός και συνεργασία εκ των έσω. Φτειάχνεις ιδιωτικά ΜΜΕ, τα οποία δανείζεις (με τόσα δάνεια θα μπορούσαν να είναι κρατικά και οι δημοσιογράφοι δημόσιοι υπάλληλοι) και το σχέδιο με τη προπαγάνδα έχει στηθεί. Η διαπλοκή στήθηκε εκ των έσω με λεφτά και ιδέες εκ των έξω.