MENU

Άνοιξε η «κερκόπορτα» – Σκόπια προς Αθήνα: «Να αλλάξει η Ελληνική Ιστορία» – «Να δούμε από την αρχή τι έγινε τους τελευταίους 24 αιώνες»!

Απειλητικές για την Ελλάδα είναι οι εξελίξεις που πηγάζουν από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει μακεδονική εθνότητα, ιστορία και γλώσσα στο κρατίδιο της πΓΔΜ.
 Αυτά είναι τα αποτελέσματα συμφωνιών που δίνουν δικαιώματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας των εδαφών μας και της ιστορίας μας και πυροδοτούν μια σειρά από εξελίξεις που θα ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά τη δομή της περιοχής.
Στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 της Συμφωνίας προβλέπεται ρητά ότι διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει σχολικά εγχειρίδια αλλά και συνοδευτικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας κλπ. με βάση τα «νέα» δεδομένα από τη συμφωνία των δύο κρατών.
Η επιτροπή ήδη σχηματίστηκε και θα προχωρά με το έργο της παράλληλα με τα προβλεπόμενα βήματα για την επικύρωση της Συμφωνίας.
Το ελληνικό τμήμα της Επιτροπής αποτελείται από τους:

1. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργό Εξωτερικών, ως Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Επιτροπής.
2. Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
3. Νικόλαο Ζάικο, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
4. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
5. Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
6. Ευθύμιο Χαρλαύτη, Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών.
7. Αθανάσιο Λούπα, Υποψήφιο Διδάκτορα Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το σκοπιανό τμήμα της Επιτροπής αποτελείται από τους:
1. Ambassador Victor Gaber, Head
2. Professor Dalibor Jovanovski, PhD, Member
3. Professor Nikos Chausidis, PhD, Member
4. Professor LjudmilSpasov, PhD, Member
5. Assistant Professor Ana Chupeska-Stanishkovska, PhD, Member
6. Professor FahriRamadani, PhD Member
7. Professor Kica Kolbe, PhD, Member.
Του Πέτρου Κατσαβριά
H ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η κοινή Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Εκπαίδευση, έχει μπλοκαριστεί, όταν τα μέλη της ελληνικής επιτροπής έλαβαν τα αιτήματα των Σκοπιανών για αλλαγή στα ελληνικά σχολικά βιβλία και ιστορικά βιβλία.
Παρόλο που η Επιτροπή λειτουργούσε γενικά χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά των Σκοπίων παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, το έργο του σώματος ‘βραχυκύκλωσε’ και τα μέλη τώρα περιμένουν πολιτική παρέμβαση, ανφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Μέλη της ελληνικής επιτροπής σχετικά με τα αιτήματα της σκοπιανής πλευράς ενημέρωσαν το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ και υποτίθεται ότι θα δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων των επιστημόνων των Σκοπίων.
Σε αντίθεση με τα ελληνικά αιτήματα, που ήταν ελάχιστα, και είναι ήσσονος σημασίας, τα μέλη της επιτροπής των Σκοπίων (γράφει το δημοσίευμα) έθεσαν ένα τεράστιο όγκο αλλαγών που απαιτούν να γίνουν από την ελληνική πλευρά, θέτοντας εμπόδιο στη συνέχεια της συζήτησης, μεταδίδει το Σκοπιανό expres.mk.
Πηγές προσκείμενες στα μέλη της ελληνικής επιτροπής παραδέχονται ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα των αιτημάτων της επιτροπής των Σκοπίων, η οποία έχει επιχειρήματα αναγνωρισμένα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την ιστοριογραφία, που αν γίνουν αποδεκτά θα προξενήσουν πολιτική αναταραχή στην ελληνική πλευρά.
Εάν τα Σκόπια με τους χειρισμούς τους κατορθώσουν να αλλάξουν τα στοιχεία που υπάρχουν στην ελληνική ιστοριογραφία, τότε ενδέχεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο ελληνικό κοινό, που δεν θα μπορέσει να δεχθεί ότι οι «Σκοπιανοί» (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο) αλλάζουν την ελληνική ιστορία τουλάχιστον 24 αιώνων.
Προς: κύριο Προκόπη Παυλόπουλο
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Προεδρικό Μέγαρο
Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ 100 28
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε
Όσο περισσότερο μελετάμε το κείμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών» τόσο ανακαλύπτουμε νέες δυσμενείς συνέπειες από ενδεχόμενη εφαρμογής της. Μερικές τις επισημάνατε και εσείς πρόσφατα. Όλος ο Ελληνισμός όπου και να ευρίσκεται αντιδρά, με κάθε τρόπο, και προσπαθεί να βρει τρόπους ακύρωσής της.
Η κυβέρνηση για να καταστείλει τις αντιδράσεις χρησιμοποιεί όλο και πιο σκληρά και αντιδημοκρατικά μέτρα μη λαμβάνοντας υπόψη την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Η «Δημοκρατία» μας διολισθαίνει και μετατρέπεται σε αυταρχικό καθεστώς.
Οι Σκοπιανοί δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Το άκυρο δημοψήφισμά τους, σύμφωνα με το άρθρο 73 του συντάγματός τους, το βάπτισαν έγκυρο και συμβουλευτικό. Συνεχίζουν την συνταγματική αναθεώρηση του συντάγματός τους προβαίνοντες σε μονομερείς εκπτώσεις που επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές τους βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος αντί να τις εξαλείψουν όπως είχαν υποχρέωση. Χαρακτηριστική περίπτωση η μη αλλαγή του άρθρου 36 του συντάγματός τους που όχι μόνον επιβεβαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις τους εις βάρος της Ελλάδος αλλά τις δίνει και ιστορικό βάθος. Το ίδιο παρατηρείται και στο άρθρο 49 με το οποίο έμμεσα προωθούν την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Η Ελληνική κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα ιδεολογήματά της, και τις δεσμεύσεις της, αδυνατεί να αντιδράσει, και να κηρύξει άκυρη την συμφωνία εξαιτίας των Σκοπιανών υποχωρήσεων.
κ. Πρόεδρε,
Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας όπως αυτές απορρέουν από το σύνταγμα.
Προστατέψτε την Ελληνική Δημοκρατία, δείτε πέρα από τον ορίζοντα και προστατέψετε την μελλοντική ασφάλεια της Ελλάδας, την Ελληνική ιστορία και τους Έλληνες.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Με εκτίμηση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΈΣ ΕΝΏΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Συντονιστής Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας
Παναγιώτης Ιασωνίδης
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης-Βικτώριας
Πρόεδρος Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας
Πρόεδρος : Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιάπαρης
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας
Πρόεδρος: Άφκος Παύλος OAM
Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης
Πρόεδρος: Δημήτριος Παπαγιάννης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος
Συνεπυπογράφτηκε και από τους κάτωθι συλλόγους της Ευρώπης:
Διαπολιτιστικός Σύλλογος Μακεδονίας Βιέννης
Πρόεδρος: Χαρίλαος Ζήκος
Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου
Πρόεδρος: Θεοδώρα Τζιτζηλάκη

Αναρτήθηκε από kapistrinews