MENU

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ! Εισβολή ενόπλων σε κέντρο ατόμων με αναπηρία – Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες!

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο
 
Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, 100 χλμ από το Λος Άντζελες σε κέντρο ατόμων με αναπηρία.


Όλα έγιναν στις 11.30 το πρωί στο Inland Regional Center, ένα κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Στο σημείο έφθασαν αμέσως δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο εκτίμησε ότι οι δράστες, οι οποίοι αναζητώνται, είναι τρεις, επισημαίνοντας ότι ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν στρατιωτικά αλεξίσφαιρα γιλέκα.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας από τους ενόπλους πρόλαβε και εγκατέλειψε το σημείο πριν την άφιξη της αστυνομίας με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που απλά συμβαίνει» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε να επικρατήσει η κοινή λογική στους νόμους περί όπλων.



Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN έδειχναν τον κόσμο να βγαίνει από τον οργανισμό με τα χέρια ψηλά ενώ η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτίριο.



Ολόκληρη η Αμερική παρακολούθησε σε απευθείας μετάδοση από τα κανάλια την καταδίωξη του ατόμου με το μαύρο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κρατείται ήδη ένα άτομα μουσουλμανικής καταγωγής με το όνομα Ισμαήλ Μπαρούκ. Το γεγονός αυτό παραπέμπει σε σενάρια τρομοκρατίας. Ωστόσο οι αρχές ακόμα δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση ενώ, δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.



Οι δράστες πάντως λειτούργησαν όπως συνέβη και στο Παρίσι. Εκτέλεσαν τους άτυχους ανθρώπους μέσα σε λίγα λεπτά, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

crashonline