MENU

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΣΚΙΣANE ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!! Η κυβέρνηση θέλει να διώξει το ΔΝΤ – Το αποκάλυψε μέσω tweet ο Παπαδημούλης

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Η κυβέρνηση θέλει να διώξει πάλι το ΔΝΤ ή για την ακρίβεια θέλει να του δώσει άλλον ρόλο.

Αυτό αποκάλυψε άλλωστε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του twitter. «Η υλοποίηση της συμφωνίας με συνεννόηση, θα φέρει ελάφρυνση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη. Το δε ΔΝΤ, ας μείνει «τεχνικός σύμβουλος»» έγραψε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο από το γεγονός ότι το ΔΝΤ εμμένει στη σκληρή του στάση για το ασφαλιστικό, επιμένοντας σε περικοπές και αρνούμενο να συζητήσει άλλα μέτρα.
Εξάλλου, κι ο ίδιος πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ήταν ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον του ΔΝΤ. «Η θέση του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητική», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε το Ταμείο ότι ζητάει αδιανόητα πράγματα στους Ελληνες αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και εξήγησε ότι οι μεν Ελληνες πρέπει να υποκύψουν «στις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις», όπως είπε, ενώ η ΕΕ πρέπει να δώσει εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Επισημαίνεται ότι η ιδέα απομάκρυνσης του ΔΝΤ κέρδισε έδαφος μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μάλιστα μετά τη χρησιμοποίηση μόνο 5,5 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό από τα αρχικά 26 δισ. που είχαν υπολογιστεί. Αυτό σημαίνει πως οι δανειακές ανάγκες στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου μπορούν να περιοριστούν και επομένως να μην είναι αναγκαία η συνδρομή του Ταμείου, οπότε εκ των πραγμάτων πλέον υποβαθμίζεται ο ρόλος του και επομένως κάλλιστα θα μπορούσε να περιοριστεί σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

crashonline