MENU

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΕΣ!

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται άοπλος στην πολιτική σκακιέρα και το πεδίο της οικονομίας. Εχει κόψει τις γέφυρες συνεργασίας με τα κόμματα της
 αντιπολίτευσης, δηλαδή τους «πρόθυμους του ναι» όπως τους αποκαλεί και ήρθε σε σύγκρουση με κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες που είχαν υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις αναμετρήσεις του 2015.
Μοναδικός του σύμμαχος ο Π. Καμμένος ενώ οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν χάσει προ πολλού την πολιτική τους ταυτότητα και θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια με μοναδικό γνώμονα την έδρα.
Ο πρωθυπουργός ξεμένει από δυνάμεις σε μία περίοδο, κατά την οποία πρέπει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και να προχωρήσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.
Η πολιτική αδυναμία του Τσίπρα είναι εμφανής στην τρόικα που δεν βιάζεται να κλείσει την αξιολόγηση επιδιώκοντας να πάρει το «μάξιμουμ» από τη διαπραγμάτευση, όμως αυτή η εκκρεμότητα στοιχίζει ακριβά στην οικονομία.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι δεν έχουν περιθώρια ελιγμών. Ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί να λάβει σκληρά μέτρα και οι βουλευτές του να τα ψηφίσουν με την κοινωνία απέναντι…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
hellasforce

Η δημοσίευση όλων των  απόψεων δεν σημαίνει και αυτομάτως αποδοχή!