MENU

Γιατί ο κεκλιμένος άξονας της Γης ταλαντεύεται;

Η Γη συγκρατείται από κάποιο άξονα, για την ακρίβεια βρίσκεται στο άκρο ενός άξονα ο οποίος εδράζει σε βραχίονα του Σύμπαντος.
  Ο βραχίονας αυτός είναι το νεφέλωμα που βλέπουμε να εκτείνεται μπροστά μας νομίζοντας ότι είναι ο Γαλαξίας μας. Στην πραγματικότητα η Γη βρίσκεται στο άκρο αυτού του βραχίονα και απέχει απ τον ίδιο απόσταση ίση με του άξονα που τη συγκρατεί πάνω σ αυτόν.
Ο άξονας της Γης είναι αόρατος απ τον Άνθρωπο, όπως αόρατος είναι και ο άξονας που διαπερνά τη Σελήνη αλλά όχι απ το κέντρο της, με συνέπεια επειδή έλκεται απ τη Γη να μην περιστρέφεται γύρω απ τον εαυτό της. Αυξομειώνει όμως την απόστασή της απ τη Γη σύμφωνα με τις ελλείψεις των περιμέτρων του δίσκου και του δακτυλίου.
Το ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της Σελήνης που μπορούμε να παρατηρήσουμε, φτάνει μέχρι το 59% και οφείλεται στην παραπάνω κίνηση του δίσκου, εξ ου και το φαινόμενο των Λικνίσεως της Σελήνης.
Κατά την κίνηση του Ήλιου γύρω απ τη Σελήνη και τη Γη, μεταβάλλεται η φωτιζόμενη απ τον Ήλιο, ( που είναι στοιχείο του δίσκου), επιφάνεια της Σελήνης και απ τη Γη βλέπουμε τις φάσεις της.
Η «ελλειπτική» τροχιά της Σελήνης γύρω απ τη Γη δεν υφίσταται, ο συνοδικός μήνας με περιοδικότητα 29,53 ημέρες αφορά στην αυξομείωση της απόστασής της απ τη Γη για τους ανωτέρω λόγους και ο αστρικός μήνας με περιοδικότητα 27,3 ημέρες δημιουργείται απ την περιστροφή του δίσκου πάνω στον δακτύλιο λόγο της αναλογίας των περιμέτρων του δίσκου ως προς του δακτυλίου.
Γιατί ο κεκλιμένος άξονας της Γης ταλαντεύεται;
Σημ: 1η. Ο δακτύλιος διαγράφει 365 περιστροφές πάνω στην εσωτερική περίμετρο του Σύμπαντος σε ένα έτος.
2η. Ο βραχίονας που στο τέλος του συγκρατείται η Γη με τον άξονά της διέρχεται απ το κέντρο του Σύμπαντος.
Η γωνία του άξονα της Γης και οι μεταβολές της γωνίας αυτής σε σχέση με το επίπεδο του Σύμπαντος οφείλονται αντίστοιχα στην έλξη της απ τη Σελήνη και στις συμπτώσεις των ελλείψεων των περιμέτρων του δίσκου και του δακτυλίου.
Κατακλείδα.
Η έλξη μεταξύ της Γης και της Σελήνης είναι το αίτιο που ο άξονας της Γης σχηματίζει γωνία ως προς το επίπεδο του Σύμπαντος και οι συμπτώσεις των ελλείψεων των περιμέτρων του δίσκου και του δακτυλίου κατά την περιστροφή προκαλούν τους κλονισμούς της Γης.