MENU

Τρόμος στο Μόναχο με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ασύλληπτοι οι δράστες!

Πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο μετά τις 19.30 ώρα Ελλάδος στο εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum  στο Μόναχο, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από το παρακείμενο εστιατόριο των McDodalnd's  σηκώνει το όπλο του και πυροβολεί προς τον κόσμο που τρέχει να απομακρυνθεί. 









Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας κάνει λόγο για πολλούς θανάτους αν και επισήμως αναφέρονται τρεις θάνατοι. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν 8 έως 15 νεκροί και 30 τραυματίες




Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει αποκλειστεί και ότι πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι στην επίθεση εμπλέκονται πάνω από ένας ένοπλοι και βεβαιώνουν ότι δεν γνωρίζουν πού μπορεί να βρίσκονται οι δράστες. 
Η αστυνομία με μύνημά της στο Twitter καλεί τους πολίτες αν μην δημοσιεύουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο για να μην βοηθούν τον ένοπλο στη διαφυγή του. 
Bitte keine Fotos/Filme von polizeilichen Maßnahmen online stellen. Unterstützt nicht die Täter!   
 Παράλληλα έχει αποκλειστεί ένας κοντινός σταθμός του μετρό και έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του μετρό, του προαστιακού, λεωφορειακών γραμμών και των τραμ.  




Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους
Μια εργαζόμενη σε φαρμακείο μέσα στο εμπορικό κέντρο δήλωσε στην Sueddeutsche Zeitung ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ισόγειο του κτιρίου: «Ακουσα; πυροβολισμούς και είδα τραυματισμένους ανθρώπους». Πολλοί άνθρωποι έτρεξαν στο κατάστημά της για να καλυφθούν. 
Τα πρώτα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter μετά τους πυροβολισμούς:

 Βίντεο: Εκκένωση σταθμού του Μετρό: 



AHORA Metro de Munich (U y S-Bahn) es evacuado por tiroteo en centro comercial 


      thetoc