MENU

“ΟΥΣΙΕΣ” ΚΙ “ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ” ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου και Χρήστος Χατζηαναστασίου της “Ελλήνων Πολιτείας”.Οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και την Κυβέρνηση δεν αφορούν την ουσία και το πνεύμα του νόμου, αντίθετα από τον Γάλλο
 φιλόσοφο του  Διαφωτισμού Μοντεσκιέ (17ος αιώνας) που είναι περισσότερο από ποτέ πιο επίκαιρος και του οποίου οι φιλελεύθερες ιδέες διαμόρφωσαν τη σημερινή πολιτική και κοινωνική οργάνωση του Κόσμου.

Όταν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαφθορά, ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των κυρίαρχων κομμάτων, οι πολίτες αποσβολωμένοι παρακολουθήσαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταλλάσουν στους μεταξύ τους διαλόγους κάτι από Μοντεσκιέ και Ρουσσώ ( Ελβετός φιλόσοφος, συγγραφέας και συνθέτης του 18ου αιώνα. Οι πολιτικές ιδέες του επηρέασαν τη γαλλική επανάσταση, την ανάπτυξη της κομμουνιστικής και σοσιαλιστικής θεωρίας, και την ιδεολογία του εθνικισμού).
 Μπαξίσι του Τσίπρα στους Δικαστικούς.
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε στη συνάντηση με τους δικαστικούς να δώσει αναδρομικά σε κρατήσεις που έγιναν στα εισοδήματά τους και από τη στιγμή που το ΣτΕ δεν είχε ακόμη μπει στην ουσία της υπόθεσης για την συνταγματικότητα ή όχι του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, παρότι μετά από πολλές αναβολές, όλες οι αιτήσεις – αγωγές των καναλαρχών είχαν γίνει δεκτές!!
Ενός Νόμου που τελικά ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
Η κυβέρνηση βουλιάζει στην ανεπάρκειά της.
Ωστόσο, αυτή η πρόστυχη κίνηση από πλευράς της Κυβερνήσεως έγινε σε μια χρονική στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες γκάφες της έχει ανοίξει τόσα μέτωπα (παιδεία, εκκλησία, προσφυγικό, 2η αξιολόγηση κλπ.) που το πιο πιθανό είναι να “πέσει” πριν προλάβει να αλλάξει την κατάσταση στη χώρα, όπως η ίδια ευαγγελίζεται…
Όταν προσπαθεί να καταστήσει – όπως και οι προηγούμενοι – έρμαιο των ορέξεών της, τη Δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που δεν έχει διάθεση να κόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ της Εκτελεστικής και της Δικαστικής Εξουσίας. Για να καταστήσει Ανεξάρτητη τη Δικαιοσύνη. Και αυτόν τον ρόλο, της μη ανεξαρτησίας της, τον αποδέχεται και η Δικαστική Εξουσία. Δηλαδή, του να είναι έρμαιο της εκάστοτε Εξουσίας.
Βαυκαλίζεται η Δικαιοσύνη σε θολά νερά.
Από την Ελεύθερη Ώρα η ομάδα της “Ελλήνων Πολιτείας” έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί σχετικά για την – ίσως – μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού Συστήματος, τη Δικαιοσύνη. Η οποία δυστυχώς στην Ελλάδα συμπληρώνει τη διαφθορά και αποτελεί κολώνα του ίδιου του διεφθαρμένου πολιτικού Συστήματος!!
Και δεν είναι λίγες εκείνες οι μετρήσεις (γκάλοπ) όπου οι πολίτες καταδικάζουν τη στάση των δικαστικών λειτουργών αλλά και την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα των πολιτικών, τέτοια που έχουν στοιχήσει στον ελληνικό λαό αρκετά δις ευρώ και που άνετα θα μπορούσαν όλες αυτές οι ζημιές να αντικαταστήσουν κάποια ισοδύναμα έναντι απαιτήσεων των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας.
Για παράδειγμα, η δίκη του σκανδάλου χρηματισμού πολιτικών προσώπων από τα “μαύρα” ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, καρκινοβατεί επί μήνες περίεργα και ύποπτα.
Όπως η ακυρότητα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του ελληνικού Δημοσίου στο ΣτΕ, μυστηρίως έχει ενταφιαστεί.
Όπως επίσης, η ακυρότητα της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων της Πατρίδος μας στη γερμανική Fraport AG, που ακριβώς βρίσκεται στο ΣτΕ;
Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις οικονομικών σκανδάλων που η έρευνά τους κωλυσιεργεί. Που αν προχωρούσε η διερεύνησή τους, τότε οι ωφέλειες στον κρατικό κορβανά θα ήταν ίσες τουλάχιστον με τα έσοδα που έχει το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ ενός έτους…
Όργανο των δανειστών η Δικαιοσύνη;
Έτσι, όλα δείχνουν ότι στα χρόνια της Μνημονιακής Ελλάδος η Δικαιοσύνη αποτελεί το ισχυρό και κρυφό ατού των τοκογλύφων δανειστών μας. Αντί να αποτελεί τον προστάτη του λαού μας. Αποτελεί τον προστάτη της Εξουσίας στην Πατρίδα μας που είναι απόλυτα υποταγμένη στους τοκογλύφους δανειστές μας. Όπως επί ημερών Αντώνη Σαμαρά, με την εμπλοκή του Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Αθανασίου (πρώην Προέδρου Δικαστών και Εισαγγελέων) στην διαρροή της μαγνητοφωνημένης κασέτας με τις  συνομιλίες  των Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, αλλά και τη γνωστή ανά το πανελλήνιο ιστορία του Παναθηναϊκάκια!!
O θεσμός της Δικαιοσύνης έχει απολέσει τις αξίες του και στα σκληρά χρόνια των Μνημονίων ποτέ δεν στάθηκε στο ύψος του, ποτέ δεν στήριξε το δίκαιο του πολίτη ακόμη κι ας γνώριζε τις αλχημείες των “εταίρων” δανειστών – τοκογλύφων μας!!
Και όλοι αναρωτιόμαστε το γιατί;
Αφού δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Το φανερώνει η προ ημερών απρεπέστατη συνάντηση Τσίπρα – Δικαστικών στα μούτρα του ελληνικού λαού.
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει η Δικαιοσύνη ότι θα πληρωθεί και εκείνη με το ίδιο αντίτιμο από τον ελληνικό λαό, για όλες τις ακαθαρσίες του πολιτικού κόσμου, που η ίδια απλά με εντολή Υπουργών τις έβαλε (επίμαχες δικογραφίες) στο αρχείο!!
Άμεση δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Στην “Ελλήνων Πολιτεία” είμαστε υπέρ της άμεσης δημιουργίας Συνταγματικού Δικαστηρίου. Που θα αποφασίζει για τη συνταγματικότητα των Νόμων πριν από τη Βουλή. Που έχουν όλα τα προηγμένα κράτη, αλλά ακόμη και υποανάπτυκτα, εκτός της Ελλάδος.
Ωστόσο, θα πρέπει οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί να το απαιτήσουν αυτό. Θωρακίζοντας την Ανεξαρτησία τους.
Αφού πρώτα καθαρίσουν τον χώρο τους και θεσπίσουν ότι η όποια εμπλοκή και συμμετοχή τους με το πολιτικό Σύστημα θα είναι απαγορευτική!!
Να πάψουν να είναι εργαλείο της εκάστοτε Κυβερνήσεως!!
Να πάψουν να είναι όργανα των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας.
Η Δικαιοσύνη χρειάζεται νέο Τερτσέτη και Πολυζωίδη.
Η Δικαιοσύνη σήμερα απαιτείται να βρει τους νέους Τερτσέτηδες και Πολυζωίδηδες. Τους φωτεινούς φάρους της ελληνικής Δικαιοσύνης. Όταν αρνήθηκαν να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα και παραπέμφθηκαν εκείνοι σε δίκη για την απείθειά τους στις διαταγές των ξένων. Όταν ο Γεώργιος Τερτσέτης βροντοφώναξε στην αγόρευσή του ως κατηγορούμενος:
Ποιος είσαι εσύ ώ επίτροπε που ήρθες στη χώρα μας να μας δικάσεις; Είσαι αλλόεθνος. Και για να είσαι αλλόεθνος δεν μπορεί να είσαι δίκαιος. Δεν μπορείς να δικάσεις Έλληνες. Ξέρεις να λες Ελλάδα στα ελληνικά, μα τίποτε δε νοιώθεις απ’ ό,τι σπουδαίο, μεγάλο και αιώνιο κρύβει τούτη η λέξη στα σπλάγχνα της.
Κατάλαβες τη θέση του εισαγγελέα σε ελληνικό δικαστήριο αλλά δεν έχεις θέση στην ελληνική δικαιοσύνη Επίτροπε. Είσαι εκτός φύσει και θέσει. Θέλεις να δικάσεις Έλληνες με τον πατριωτισμό του Εγγλέζου.
Ο εθνισμός μας, ώ επίτροπε, είναι θεμελιωμένος στα αίματα οκτακοσίων χιλιάδων Ελλήνων που θυσιάστηκαν εις τον αγώνα. Θα ήταν κατάρα Θεού αν εμείς την ημέρα εκείνη της δίκης το ξεχνούσαμε αυτό”.