MENU

Επικοινωνιακές φιέστες... για να καταπιούμε το νέο Μνημόνιο

Όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει εν ου παικτοίς και την ώρα που βγαίνει στο φως το τέταρτο μνημόνιο που υπέγραψε με σκληρά μέτρα, αυτός κάνει επικοινωνιακές φιέστες. Σήμερα πήγε στο υπουργείο Παιδείας και ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών που έχουν χιλιοειπωθεί ήδη. Ακόμη και η καινούργια εξαγγελία για Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας με συγχώνευση ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, μαθαίνουμε ότι είναι στον αέρα γιατί δεν έχουν καν ρωτήσει τις διοικήσεις και δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι χωρίς κάποιον στρατηγικό σχεδιασμό, ατάκτως ριγμένες στον αέρα ανακοινώσεις που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν. Με διαλυμένα τα μισά νηπιαγωγεία αυτός ανακοινώνει ότι όλα τα τετράχρονα θα πηγαίνουν σχολείο. Και βεβαίως οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κάνουν απεργία γιατί ξέρουν ότι το σχέδιο δεν βγαίνει.

Πέραν τούτων, αύριο ο Τσίπρας πάει στη Θεσσαλονίκη όπου θα ανακοινώσει ευρύ πρόγραμμα δημιουργίας σχολικής στέγης. Θα πέσουν... τα μπετά σε όλη την Ελλάδα, με ένα μυστρί θα είμαστε να κτίζουμε σχολεία.

Την επόμενη θα πάει στο Υγείας για να συγχαρεί τον Πολάκη για το έργο του και να ανακοινώσει προσλήψεις και νέα νοσοκομεία. Παράλληλα, θα πάει την άλλη εβδομάδα στην Κίνα για να φέρει μιλιούνια κινέζων επενδυτών και «η ζωή στην Ελλάδα θα είναι ωραία με τον Τσίπρα, με τον Τσίπρα για παρέα», που θα έλεγε και το τραγουδάκι.

Όλη αυτή η επικοινωνιακή αντεπίθεση θα γίνεται την ίδια ώρα που το μνημόνιο αποκαλύπτεται στον κόσμο ο οποίος μαθαίνει και πράγματα που του κρατούσαν κρυφά. Όπως το τσεκούρι που μπαίνει σε βασικά επιδόματα, οικογενειακά ή τέκνων και φοιτητών. Όπως το απίστευτο χαράτσι στις ασφαλιστικές εισφορές που 1,5 εκατ. επαγγελματίες μόλις χθες έμαθαν.

Όπως επίσης οι περικοπές στους ένστολους που ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα προστάτευαν.

Πρόκειται για πολύ χειρότερο μνημόνιο απ' ότι ξέραμε. Πολύ βαρύτερος λογαριασμός και μάλιστα χωρίς καμιά δέσμευση για το χρέος και βεβαίως με τα αντίμετρα να είναι «μαϊμού» αφού πρέπει ουσιαστικά να πιαστεί πλεόνασμα 5,5% κι όχι 3,5%. Δηλαδή 2 μονάδες επιπλέον από τον στόχο και αυτές οι δύο μονάδες να μοιραστούν στη συνέχεια στον κόσμο.

Η αλήθεια, λοιπόν είναι ότι αν πιαστεί ο στόχος κι έχουμε πλεόνασμα 3,9% για παράδειγμα, δεν θα μοιράσει η κυβέρνηση 1% συν 1% αντίμετρα. Πρέπει πρώτα να τα εξασφαλίσει και στη συνέχεια να τα μοιράσει.

Αυτά ο κόσμος δεν θα γνωρίζει και θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώνει και να περιμένει χωρίς καμιά ελπίδα.

Αλλά ο Τσίπρας μες στην τρελή χαρά να πηγαίνει από υπουργείο σε υπουργείο και να κάνει εξαγγελίες σαν Μαυρογιαλούρος.

Η επικοινωνιακή επίθεση του πρωθυπουργού δεν πρέπει να περάσει και ειδικά η ΝΔ πρέπει να πάρει... βούρδουλα. Να αναδείξει το έγκλημα που συντελείται και το οποίο δεν πρέπει να κουκουλωθεί με κανένα τρόπο. Ούτε με τις καθημερινές παπάτζες με τις οποίες ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να δείξει ότι κάνει στροφή στην καθημερινότητα.