MENU

Παταγώδης αποτυχία στο Eurogroup: Είπαμε «ναι σε όλα», αλλά δεν πήραμε τίποτα

Η κυβέρνηση ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, 
ρίχνοντας έναν ολόκληρο λαό σε ακόμη πιο μεγάλη εξαθλίωση,
 δεσμεύτηκε σε 
υπερπλεόνασμα 3,5% ως το 2022, ψήφισε την πλήρη εξαθλίωση της τρίτης ηλικίας,φέρνει τη χώρα σε καταστάσεις που μόνο σε καιρό πολέμου δικαιολογούνται, και δεν πήρε ούτε το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη δρομολόγηση της δόσης ακόμη και κατά τμήματα .Τι πήρε;;;Υποσχέσεις και ευχολόγια!

Όσο για το χρέος  που το είχε σηκώσει σαν σημαία ο πρωθυπουργός για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ντάισελμπλουμ που σημείωσε πως έγιναν οι πρώτες συζητήσεις αλλά δεν υπήρξε καμία τελική συμφωνία. «Θα εργαστούμε σκληρά με τους Θεσμούς και με τα κράτη μέλη και οι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος».

Το δούλεμα συνεχίζει να πέφτει σύννεφο αφού ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε πως το ΔΝΤ είναι εντυπωσιασμένο από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει οι Έλληνες, (χρειάζονται ακόμα για να πληρώνουν), υπογραμμίζοντας εντούτοις τις διαφορές που υπάρχουν ακόμα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου. «Δεν γεφυρώσαμε απόψε αυτό που θα μπορούσε να γίνει και τις προσδοκίες κάποιων εξ ημών, αλλά στο επόμενο Eurogroup ίσως έχουμε θετικό συμπέρασμα».
Σε οποιαδήποτε χώρα που έχει στοιχειώδη Δημοκρατία η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί άμμεσα,μόνο  στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, να συνεχίζουν ακάθεκτοι λες και δεν τρέχει τίποτα