MENU

Με πρωτοβουλία του ΟΗΕ η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού! Η έκθεση που αιτιολογεί την απόφαση

Του Ραφαήλ Αξιώτη,Την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού πάση θυσία δείχνει να επιδιώκει ο ΟΗΕ και για αυτό δημοσίευσε χθες μία έκθεση για την πορεία του πληθυσμού της Γης σε βάθος χρόνου.  Σύμφωνα με αυτήν, η μείωση ή τουλάχιστον η σταθεροποίηση των ανθρώπων είναι επιβεβλημένη για την προστασία του πλανήτη και των κρατών, καθώς στα τελικά συμπεράσματα της μελέτης προβλέπει άνοδο των διεθνών συρράξεων με πολεμικό και οικονομικό χαρακτήρα, λόγω του υπερπληθυσμού.
                        
Ειδικότερα, όσον αφορά τα νούμερα: ο ΟΗΕ προβλέπει πως ο πληθυσμός της Γης θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 8 δισεκατομμυρίων το 2023, ενώ το 2018 για πρώτη φορά θα υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι άνω των 60. Η συντριπτική πλειοψηφία της αύξησης θα προέλθει από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα ποσοστά γεννήσεων είναι τα υψηλότερα σε όλο τον κόσμο! Αυτό θα έχει σαν συνέπεια το 2050 οι  επτά από τις 20 χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό θα είναι αφρικανικές. Προφανώς ο ΟΗΕ δεν παραγνωρίζει  τη σημασία της οικονομίας σε αυτή την υπόθεση, γι’ αυτό και σημειώνει ότι στα επόμενα χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών προς τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες θα προέρχεται από την Αφρική.
Αυτό, όμως, σύμφωνα με τον Οργανισμό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αρνητικά ποσοστά γεννήσεων, η αναστροφή των οποίων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη μετανάστευση!
Σε δεινή θέση θα βρίσκονται οι χώρες της ανατολικής και της νότιας Ευρώπης, των οποίων ο πληθυσμός θα μειωθεί σε ποσοστό άνω του 15%. ΟΙ χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Λετονία, η Πολωνία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Ουκρανία.
Τέλος, οι εκτιμήσεις αναφέρουν  ότι το 2018 οι άνθρωποι άνω των 60 ετών θα ξεπεράσουν το 1 δισ. και το 2050 τα 2 δισεκατομμύρια, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της Γης είναι τα 30 έτη.