MENU

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ; Ο Σόιμπλε δεν εκταμιεύει την δόση Φθάνουμε στο τέλος του δρόμου, καταρρέει το ασφαλιστικό

Η Eλλάδα είναι έτοιμη να ανατιναχθεί στην κυριολεξία εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας. Οι Ελληνες έγιναν Απάτσι και αναζητούν τρόπους να διαφύγουν από την κολασμένη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατέρρευσε το ασφαλιστικό έκτρωμα της Αχτσιόγλου τον Απρίλιο. Οπως μεταδίδει το Capital.gr σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις εισφορές του μήνα Απριλίου, εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα μόλις 95 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εσόδων περίπου 250 εκατ. ευρώ. 
Με άλλα λόγια η εισπραξιμότητα του χαρατσιού έπεσε στο 38%. Χαμηλή ήταν και η εισπραξιμότητα των εισφορών του Δημοσίου. Την ίδια στιγμή τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια εξελίσσονται σε θρίλερ. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του Κώστα Στούπα για την περίπτωση του ΔΟΛ:Ο όμιλος του ΔΟΛ όφειλε στις τράπεζες περί τα 200 εκατ. και από την εκποίηση τίτλων και ακινήτων αυτές θα εισπράξουν περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Είναι γνωστό πως σε γενικές γραμμές οι τράπεζες έχουν σχηματίσει προβλέψεις για το 60% των κόκκινων δανείων. Το 40% των 200 εκατ. είναι περί τα 80 εκατ. ευρώ. Από τα 25 μέχρι τα 80 λείπουν άλλα 55 εκατ. Τα 25 είναι 12,5 των 200 εκατ. Αν ο μέσος όρος των εκατοντάδων ή χιλιάδων πλειστηριασμών που θα γίνουν προσεχώς καλύψουν το 10-15% των “κόκκινων” δανείων θα προκύψει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης!!!

Ο Τσίπρας βρίσκεται στην κυριολεξία στο έλεος του Σόιμπλε από τον οποίο εξαρτάται εάν θα δωθεί η δόση για να πληρωθούν ομόλογα 7,5 δις ευρώ που λήγουν. 

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γερμανού αναφέρουν ότι ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένος να μην εκταμιεύση την δόση και να εξαναγκάσει τον Τσίπρα να πληρώσει με τα 7,7 δις ευρώ που μάζεψε από την φοροληστεία των πολιτών. Αλλες πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ να αλλάζει εντελώς στάση μέσα στα επόμενα 24ωρα και να αρνείται να συμμετάσχει ακόμη και με ρόλο συμβούλου. 
Οπως όλα δείχνουν οι δανειστές αποφάσισαν να ξεμπερδέψουν με την Ελλάδα λίγους μήνες πριν τις εκλογές στη Γερμανία. Ο Σόιμπλε πιστεύει πως εάν τραβήξει την πρίζα της Ελλάδας θα απογειωθούν τα ποσοστά του CDU καθώς η πλειοψηφία της γερμανικής κοινής γνώμης είναι ενάντια στην χορήγηση νέων δις ευρώ στους Ελληνες!

Στο μεταξύ τα έσοδα από τον Τουρισμό είναι μια φαντασίωση καθώς τα περισσότερα νησιά με εξαίρεση την Σαντορίνη και την Μύκονο είναι άδεια και η σεζόν έχει περιορισθεί επικίνδυνα. Λέτε να φθάσαμε στο τέλος του δρόμου…