MENU

Η Ε.Ε. "ξεσκεπάζει" τον Τσίπρα: "Επιλογή της Αθήνας η αύξηση των φόρων"

Αποκαλυπτική δήλωση του Β. Ντομπρόβσκις,"Καρφώνει" την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε,  αποκαλύπτοντας ότι οι θεσμοί δεν έδωσαν ποτέ εντολή ή πρόταση για αύξηση των φόρων. Στην ουσία, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η εξαντλητική φορολογία που έχει επιβληθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις είναι απόρροια της ιδεολογίας της ελληνικής κυβέρνησης παρά πίεση από τους δανειστές όπως είχαν ισχυριστεί στο παρελθόν κυβερνητικά στελέχη.
«Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά στην πραγματικότητα αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί» αναφέρει.

Ο κ Ντομπρόφσκις απαντά με την φράση «αυτή η συζήτηση είναι λίγο πρώιμη» όταν ερωτάται για την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσακαλώτου μετά το Γιούρογκρουπ ότι στόχος της Ελλάδας είναι μια καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς άλλες διευθετήσεις."Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση" σημείωσε προσθέτοντας ότι" πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ."
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση των φόρων. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας: Ήταν "δίκαιο" και το κάνανε πράξη», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Σκάι, ο αρμόδιος τομεάρχης επί των οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας τόνισε πως η εκάστοτε κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την ιδιοκτησία του κάθε προγράμματος διάσωσης, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι συμφωνούνται από κοινού. «Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να δώσει το βάρος της προσαρμογής στη μείωση των δαπανών και των φόρων και η σημερινή κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο».