MENU

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ! «ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»!

Κινέζος ακαδημαϊκός με στενούς δεσμούς με αξιωματούχους του ΥΠΑΜ της χώρας αποκάλυψε ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να «πάει σε πόλεμο» με τη Βόρεια Κορέα, αν η τελευταία προχωρήσει στην εκτόξευση ενός ακόμα πυραύλου.
 Ο Chong Sho-Hu, ο οποίος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin στο Πεκίνο, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα «ψάχνει το θάνατο».
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η μακρόχρονη εποχή της κινεζικής φιλίας με τη Βόρεια Κορέα έχει ήδη λήξει.
Παρά τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ο πρόεδρος Ζι Τζινπίνγκ, εμφανίζεται «αγανακτισμένος» με την απρόβλεπτη συμπεριφορά του ΒΚ δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.
Μιλώντας στο BBC, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι μια ακόμη δοκιμή πυραύλων θα ήταν η κίνηση «να ωθήσει τη χώρα πέρα από τα όρια».
Ο πρόεδρος Τζινπίγκ λέγεται ότι «βράζει» αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πρόσφατα πύραυλο, ακριβώς τη στιγμή που η Κίνα ετοίμαζε τη διοργάνωση κεντρικού παγκόσμιου οικονομικού συνεδρίου.
Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Κίνα Max Baucus, υποστήριξε πρόσφατα ότι η μόνη φορά που είδε ότι ο κινέζος ηγέτης χρησιμοποιεί «μη-διπλωματική γλώσσα» ήταν σε σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο καθηγητής Sho-Hu από την πλευρά του τόνισε: «Η κινεζική κυβέρνηση είναι θυμωμένη, ο ηγέτης της Κίνας είναι θυμωμένος. Η Κίνα θέλει να τιμωρήσει τη Βόρεια Κορέα. Η Κίνα είχε κάποτε ειδικές σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση, αλλά είχε πόλεμο με τη χώρα αυτή. Είχαν επίσης μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το Βιετνάμ, αλλά στη συνέχεια έκαναν πόλεμο μεταξύ τους το 1979. Η σχέση μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας είναι χειρότερη από τις δύο αυτές. Θα πω πως δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι και μόνιμοι εχθροί».
Ο καθηγητής πρόσθεσε: «Η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Καμία χώρα δεν αντιμετώπισε ποτέ τόσο σκληρές κυρώσεις στο παρελθόν. Αν δεν κάνουν τίποτα, θα πεθάνουν απ πείνα. Αν κάνουν ακόμα μια δοκιμή ICBM, θα επισπεύσουν το θάνατό τους. Η Βόρεια Κορέα στέκεται στην άκρη ενός απότομου βράχου κι ένα ελαφρύ χτύπημα θα μπορούσε να ωθήσει αυτή τη χώρα στο γκρεμό».
Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε ότι μία ακόμη δοκιμή πυραύλων θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο, ο καθηγητής συμφώνησε.
Αυτή την εβδομάδα ο Ζι ΤΖινπίνγκ αποκάλυψε τα σχέδιά του που θα καταστήσουν την Κίνα το ισχυρότερο έθνος στον κόσμο. Σε μια ομιλία περίπου τεσσάρων ωρών στο Κογκρέσο του Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο, αλλά θα ήθελε να αποφύγει μια σύγκρουση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα.
Εντούτοις, μιλώντας για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, είπε ξεκάθαρα: «Ένας στρατός είναι χτισμένος για να πολεμήσει».