MENU

Γ. Τράγκας: Οι ποδοσφαιριστές της Κροατίας αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στο γερμανικό προτεκτοράτο

Πρέπει να σας πω ότι το βράδυ που η Γαλλία πήρε το παγκόσμιο κύπελλο, ήμουν και εγώ στους δρόμους μαζί με χιλιάδες Γάλλους. Ομολογώ ότι ήταν μια ανεπανάληπτη φιέστα εδώ κάτω στο γαλλικό Νότο και φυσικά σε όλη τη Γαλλία. Το «F-16″ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Εμπαπέ, η μεγάλη αλεπού, ο «Φασουλής» όπως τον λέω, ο περίφημος Αντουάν Γκρισμάν και τα μαύρα παιδιά από τις φαβέλες της Γαλλίας έκαναν το θαύμα τους και νίκησαν τους σκληροτράχηλους Κροάτες.

Κατά τη γνώμη μου η νίκη της Γαλλίας είναι πολύ μεγάλη, γιατί κατέβαλε την εξαιρετική ομάδα του Μόντριτς και όλων των άσσων της Κροατίας. Θέλω να σημειώσω ότι οι διάσημοι παίκτες της, που παίζουν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έβγαλαν μία ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζουν εγκληματική οργάνωση, το πολιτικό σύστημα που κυβερνάει στον τόπο του ( υπό τον πλήρη έλεγχο του Βερολίνου) και έχει αφήσει χιλιάδες παιδιά να πεινάνε και εκατοντάδες χιλιάδες Κροάτες στην ανέχεια και στην ανεργία.

Να διαβάσετε την επιστολή τους που έχει αναρτηθεί σε όλο το παγκόσμιο διαδίκτυο. Οι Finalist του παγκοσμίου κυπέλλου αποκάλυψαν τι συμβαίνει σε αυτή τη βαλκανική χώρα που έγινε ανεξάρτητη μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των Γερμανών. Είναι μια μικρότερη Ελλάδα, αν και η κατάσταση στην πατρίδα μας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αναρτήθηκε από kapistrinews