MENU

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για τον νέο «Παπαφλέσσα» – «Βράζει» ο λαός, οι Ιεράρχες και ο…Β.Λεβέντης – Νεα άγρια επίθεση κατά Παυλόπουλου: «Θα σας τινάξω όλους»

Ισχυρές ανακατατάξεις σε πολιτικό και εκκλησιαστικό επίπεδο σημειώνονται τις τελευταίες ώρες καθώς ο Β.Λεβέντης επανήλθε με νέα ανακοίνωση και στην ουσία ανακοινώνει παραίτηση ενώ
 εξαπολύει και σφοδρή επίθεση κατά του ΠτΔ, Π.Παυλόπουλου ο οποίος του απάντησε…αρνητικά. Παρέμβαση υπάρχει και από τη ΝΔ η οποία επιβεβαιώνει της πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για το ν/σ για τη κάνναβη. «Τι πίνετε και δεν μας δίνετε» τονίζει η ΝΔ.

«Μια Κυβέρνηση που:


Υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα
Φυλλορροεί υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που ίδια προκάλεσε
Αδυνατεί να προσελκύσει επενδύσεις
Έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία
Φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Ταυτόχρονα εντείνονται οι ζυμώσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας για την ανάδειξη ενός νέου «Παπαφλέσσα» που θα σηκώσει το λαό στους ώμους του. Ήρθε η ώρα για την “ιερά αντίσταση” στα αισχρά νομοθετήματα της άθεης κυβέρνησης! Και η “ιερά” αυτή αντίσταση δεν μπορεί να ξεκινάει από πουθενά αλλού παρά από τις εκκλησιές!

Ο λαός «βράζει» κατά της Κυβέρνησης, «βράζουν» όμως και οι Ιεράρχες οι οποίοι βλέπουν έναν ανθελληνικό οδοστρωτήρα να ισοπεδώνει-πρακτικά να αποτελειώνει- το Εθνος.

Εκ πρώτης όψεως, όλη η προσοχή έχει πέσει στον Β.Λεβέντη ο οποίος φαίνεται ότι προετοίμαζε το έδαφος εδώ και ημέρες ενώ πριν λίγο επανήλθε ξανά με σφοδρή επίθεση και κατά του ΠτΔ, Π.Παυλόπουλο.

Πάντως αν παραιτηθεί ο Β.Λεβέντης ουσιαστικά δεν προκαλεί η κίνηση του κόστος στην Κυβέρνηση αλλά στριμώχνει το Λαϊκό Σύνδεσμο και τη ΝΔ. Θα παραιτηθούν και άλλοι; Και μετά τι;

Νέες δηλώσεις Β.Λεβέντη


«Εγώ είμαι σκυλοντόγκ» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα»


Σκοπό να τα «τινάξει όλα στον αέρα» έβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής, εκφράζοντας παράλληλα «αηδία».

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Λεβέντης εξαπολύει βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας,
Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την κύρωση του νόμου για την αλλαγή φύλου στα 15.


«Πιο πολύ από τον Τσίπρα, χρεώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι θεματοφύλακας της ενότητας του λαού» δηλώνει.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λεβέντης έχει ζητήσει την αναπομπή του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι, διαφορετικά, «κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

«Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο» δήλωσε στους δημοσιογράφους και συνέχισε ότι η άποψη αυτή είναι κατασταλαγμένη, για να προσθέσει: «Αηδιάζω εδώ μέσα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε να αφήνει αιχμές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του.

«Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα, τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν θέλω ρε παιδί μου» είπε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στέλνει μήνυμα, μέσω των κοινοβουλευτικών συντακτών: «Δεν θα το αφήσω έτσι».

Και συνεχίζει: «Θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί, για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους… εγώ είμαι σκυλοντόγκ».

Προέβλεψε, δε, εκλογές μέχρι το Μάρτιο και εξήγησε: «Αφού πρέπει να δώσει μποναμά, πρέπει να κόψει 2,5 δισ. ακόμη (σ.σ. η κυβέρνηση. Αρα μήπως γι αυτό παραιτείται; ).

Τόνισε ότι «δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι. Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω το μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω, θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου, αυτό κάνει η ΧΑ, ενώ έλεγε θα πελεκάει, παίρνει το μισθουλάκο».
Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης για «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»: Η συνθήκη της Λωζάνης μιλά για θρησκευτική μειονότητα

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, μέσα στο οποίο υπήρχε και η τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, με δήλωσή του, θέλησε να εκφράσει τους προβληματισμούς του, αναφορικά με το θέμα:

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, μέσα στο οποίο υπήρχε και η τροπολογία για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, με δήλωσή του, θέλησε να εκφράσει τους προβληματισμούς του, αναφορικά με το θέμα:

«Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώριση της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς.

Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα Ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής η δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης.

Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα». Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη».

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης δεν άφησε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον ασπαστεί επειδή ψήφισε την αλλαγή ταυτότητας φύλου

«Οι ασπασμοί δεν χρειάζονται όταν ψηφίζονται τα αισχρά. Αυτό φέρεται να είπε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, όπως αναφέρει το kozan.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το περιστατικό έγινε μετά τη λήξη της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χθες, για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό, όταν ο βουλευτής Κοζάνης παίρνοντας το αντίδωρο, επιχείρησε να ασπαστεί τον Μητροπολίτη.

Αντιδράσεις για σημαιοφόρο που έχει πάρει απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις κληρώσεις σε ότι αφορά τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις ξεκίνησαν…στην Αχαΐα.
Συγκεκριμένα φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται έντονα σε χωριό της δυτικής Αχαΐας.

Εκεί, σε δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια από τις δύο παρελάσεις κληρώθηκε μια μαθήτρια της ΣΤ τάξης με αλβανική καταγωγή και ελληνική ιθαγένεια. Όπως μετέφεραν στο tempo24.news, η αντίδρασή τους δεν αφορά τόσο την καταγωγή της κοπέλας, ούτε αν πρόκειται άριστη μαθήτρια. Αλλά, ισχυρίζονται ότι το εθνικό σύμβολο της χώρας δεν μπορεί να το σηκώνει μια μαθήτρια η οποία – όπως μας είπαν – έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό. «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στον Σταυρό της σημαίας να την κρατά…», μεταφέρει γονέας εκφράζοντας τη δυσφορία του.

Για την άλλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μια μαθήτρια από την περιοχή. Οι γονείς όπως μας σημειώνουν, αν και εκτιμούν ότι θα έπρεπε τη σημαία να σηκώνουν οι άριστοι μαθητές, αν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα συνύπαρξης και συμβίωσης με τους αλλοδαπούς, άλλωστε πολλές οικογένειες στηρίζουν τα χωριά με την εργασία τους, παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι κάποια πράγματα πρέπει να ξεχωρίζουν και να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Από τη στιγμή που με ύπουλο τρόπο οι εξουσιαστές πέρασαν με το έτσι θέλω το νομοθέτημα για την αλλαγή φύλου και έχουν πάρει αέρα για χειρότερα ο πιστός λαός και το ράσο δεν μπορούν, δεν δικαιούνται, να μείνουν άπραγοι!

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος έκανε την αρχή, αφού παρουσία πολλών πιστών αρνήθηκε τον ασπασμό στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου λέγοντας πώς «οι ασπασμοί δεν χρειάζονται όταν ψηφίζονται τα αισχρά».

Χρειάζεται όμως και δυναμική συνέχεια!

Καταρχάς είναι υποχρέωση της Ιεράς Συνόδου να δραστηριοποιηθεί επιτέλους και να ενημερώσει τον λαό. Επομένως θα έπρεπε να εκδώσει σχετικό φυλλάδιο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ.

Επίσης περιμένουμε τις αντιδράσεις και από άλλους Μητροπολίτες που έστειλαν μήνυμα στους πολιτικάντηδες που ψήφισαν το νομοθέτημα να μην πατήσουν στις εκκλησιές .

Και βέβαια δεν αρκεί το “μπλόκο” στους ναούς. Πρέπει να υπάρξει μεθοδευμένη δράση, να δοθεί σχετική οδηγία στις ιερατικές συνάξεις προς τους κληρικούς, να δυναμώσουν την φωνή τους τα κατηχητικά και να γίνουν σύγχρονα “κρυφά σχολειά” .

Συνάμα πρέπει να καταπολεμηθούν “παιδικές ασθένειες” που γίνονται βούτυρο στο ψωμί των πολέμιων της Εκκλησίας όπως το φακελάκι για τους γάμους και τις βαπτίσεις στους ναούς.

Ο λαός προδομένος από τους άθλιους πολιτικούς είναι έτοιμος να ακολουθήσει τους πνευματικούς του ποιμένες αρκεί αυτοί να αποδειχθούν άξιοι των περιστάσεων.

Οι ναοί γεμίζουν! Χθες για παράδειγμα υπερπληρωμένος από ευσεβείς πιστούς κάθε ηλικίας υπήρξε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κατά το τελεσθέν Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο!

Το Μυστήριο ετέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από όλους τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Λαμίας και τους διακόνους.

Προ της αναγνώσεως της συγχωρητικής ευχής ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας για να ευλογηθούν και να αγιαστούν με την χρίση του Αγίου Ελαίου και να ενισχυθούν πνευματικά.

Ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το Ιερό αυτό Μυστήριο στις ψυχικές και σωματικές ασθένειες και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Βλέπουμε όλοι αδελφοί μου ότι τα σημεία των καιρών είναι πολύ δύσκολα. Ο λαός μας υποφέρει και ψυχικά και σωματικά. Έχει απηυδήσει από την οικονομική και την ευρύτερη πνευματική κρίση και υπάρχει μια αναταραχή. Ορίσαμε το Ιερό αυτό Μυστήριο για να τονωθεί η ψυχή όλων μας. Δεν έχουμε άλλη ελπίδα σωτηρίας εκτός του Θεού».

Στη μεγάλη μάχη της “ιεράς αντίστασης” όμως μεγάλο ρόλο παίζουν και οι φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας. Εκεί που πονάει η κοινωνία η Εκκλησία δίνει το χέρι δεν κλέβει το υστέρημα όπως οι εξουσιαστές!

Με παντιέρα τα στοιχεία που δόθηκαν τις προάλλες στη δημοσιότητα περί του απολογισμού των Δαπανών για τη Φιλανθρωπική Διακονία κατά το έτος 2016 και τα 124.416.599,67 € για φιλανθρωπικές δράσεις η Εκκλησία οφείλει να αποδείξει εκ νέου ποιος πραγματικά είναι δίπλα στον λαό και ποιος τον πολεμάει…

Με τα συσσίτια, τα γηροκομεία, την δράση της “Αποστολής” και κάθε μικρή ή μεγαλύτερη πρωτοβουλία θα ισοπεδώσει την προπαγάνδα των εξουσιαστών!

pentapostagma