MENU

Έτσι θα πείσουν τους Έλληνες να δεχθούν τους «πρόσφυγες» στα σπίτια τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου,Γινόμαστε μάρτυρες άλλης μίας εκστρατείας..."αλληλεγγύης" προς τους πρόσφυγες, με τους Έλληνες να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Με το σύνθημα «Ανοίξτε τα νησιά» και τον τίτλο «Ζωές σε αναμονή», κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία νέα καμπάνια που ως κύριο στόχο έχει την πλήρη απελευθέρωση των ελληνικών νησιών, προκειμένου οι πρόσφυγες να διοχετευθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η καμπάνια, με την συμμετοχή γνωστών Ελλήνων ηθοποιών, δεν σταματάει εκεί, αφού ως "επιτακτική ανάγκη" προβάλλεται η φιλοξενία των προσφύγων σε ειδικά καταλύματα ή διαμερίσματα την ηπειρωτικής Ελλάδας, από κοινού με την κατάλληλη περίθαλψή τους.

Σημειώνεται πως αυτό ήδη γίνεται και μάλιστα σε προχωρημένο βαθμό σε αρκετές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας (Δειτε ΕΔΩ).
Επιστρέφοντας ωστόσο στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για τους «πρόσφυγες», οι ηθοποιοί Γιάννης Στάκονγλου και Μυρτώ Αλικάκη μας διηγούνται τις...εμπειρίες τους στον ρόλο των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα ελληνικά νησιά και στους παγιδευμένους ανθρώπους εκεί. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε ασφαλή καταλύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και να τους διασφαλίσουν ένα μέλλον.

Το μόνο που ήθελαν ήταν ένα νέο σπίτι και ένα ασφαλές μέλλον, αντί γι′ αυτό όμως, τώρα είναι παγιδευμένοι στα ελληνικά νησιά σε απαράδεκτες συνθήκες

Ζητήστε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να μετακινήσει τους αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε καταλύματα και υπηρεσίες. Τα tweet σας μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση.

Όταν υψώνουμε τη φωνή μας όλοι και όλες μαζί, οι άνθρωποι στην εξουσία ακούνε».
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες καμπάνιες «αλληλεγγύης» έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πάντοτε υπό την αιγίδα είτε του ΟΗΕ είτε ορισμένων ΜΚΟ.
Ανάλογες κινήσεις ωστόσο δεν βλέπουμε για τους καταρρακωμένους από την κρίση Έλληνες, οι οποίοι είναι και αυτοί που ανέκαθεν πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα.
Αναρτήθηκε από kapistrinews