MENU

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Τρίτη 11/12/2018, νέα τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες εν μέσω της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων αλλά και χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Η κατάρρευση της Ευρώπης εξελίσσεται σήμερα με πολλούς τρόπους, για όσους μπορούν να δουν ακόμα πίσω από τις έντεχνα αναρτημένες κουρτίνες της επικαιρότητας.

Με λαϊκές εξεγέρσεις όπως τα Κίτρινα Γιλέκα που κλονίζουν μια από τις πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης, την Γαλλία. Με ηγέτες που ουσιαστικά χτυπούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα της Ελίτ, όπως ο Σαλβίνι στην Ιταλία, με το Βίκτωρ Ούρμπαν στην Ουγγαρία που κουρέλιασε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τους μετανάστες και παραμένει παρά τις έντονη επίθεση που δέχτηκε στην εξουσία, με την συνεχιζόμενη ισλαμική εισβολή που μεταφράζεται σε αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων όπως αυτό που έγινε χτες στο Στρασβούργο, με την περεταίρω φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών λαών μέσα από προγράμματα σκληρής λιτότητας, όρα Ελλάδα και με την συνεχή άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων.



Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα έντονης αποσταθεροποίησης και με λίγα λόγια ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια αποσταθεροποίηση που ξεφεύγει από τον έλεγχο σου, με συνέπειες να κλονίζεται σκόπιμα το οικοδόμημα, είναι να επιβάλεις στρατιωτικό νόμο.

Οι προφάσεις προφανείς, συνεπώς δεν μένει παρά να γίνει το επόμενο βήμα, όπως ήδη προαναγγέλθηκε για την Γάλλια. Σκεφτείτε στην δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης να κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος.

Και τι σημαίνει στρατιωτικός νόμος.

Σημάνει ότι καταλύεται κάθε λαϊκή εξουσία, ότι τα ΜΑΤ μπορούν ανά πάσα στιγμή να εισβάλουν στο σπίτι σου χωρίς να ζητήσουν την άδεια κανενός και να σε μπουζουριάσουν. Σημαίνει να σου επιβάλλουν μέσα στο σπίτι σου μια ομάδα λαθρό που θα σου κάνουν το βίο αβίωτο. Σημαίνει να σε αναγκάσουν να ζεις με ελεημοσύνη και να λες και ευχαριστώ που σε ελέησαν… επιδοματικά. Σημάνει το κυριότερο, ότι καταλύεται κάθε αυτονόητη ελευθερία και ο πολίτης γίνεται θέλει δεν θέλει μάζα ελεγχομένη.

Θα πείτε αφού όλα είναι σχεδιασμένα, τότε ποιος ο λόγος της αντίστασης ;

Εδώ όμως είναι το επίμαχο. Όλα αυτά τα σχέδια σχεδιαστήκαν από ανθρώπους και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Όλα τα σχέδια πρόκλησης ταραχών και αφορμών για στρατιωτικό νόμο, έχουν πάντα τον κίνδυνο να χάσεις τον έλεγχο της εφαρμογής τους και να γίνουν μπούμερανγκ σε αυτούς που τα σχεδίασαν.

Και όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος : «Έχουν αυτοί τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά του».

Ίδωμεν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Αναρτήθηκε από kapistrinews