MENU

Σε εξι μήνες θα είναι έτοιμος ο Ορίωνας για την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση του στο διάστημα,σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA

Orion crew module for Exploration Flight Test-1 Με μόλις 6 μήνες να απομένουν από το 1ο του ταξίδι του στο διάστημα, το Orion (Ορίωνας) της NASA, έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σχήμα στο διαστημικό κέντρο Kennedy (Κέννεντι) στην Florida (Φλόριντα).

Οι μηχανικοί άρχισαν την τοποθέτηση του πυργίσκου του πληρώματος την Δευτέρα στο τελειωμένο σώμα του Orion, μαζί με το σύστημα αποσύνδεσης του πύργου από το υπόλοιπο σώμα, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την εκτόξευση.
"Πλέον πλησιάζοντας στην ώρα της εκτόξευσης, η ολοκλήρωση του έργου φαίνεται μέρα με τη μέρα", λέει ο Mark Geyer (Μαρκ Γκεϋερ), ο διεθυντής του προγράμματος Orion. "Η δοκιμαστική πτήση του Orion θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες με τις οποίες θα βελτιώσουμε τα συστήματά μας και να εξελίξουμε περαιτέρω το σχέδιο του, έτσι ώστε να μπορούμε να στείλουμε με ασφάλεια ανθρώπους στις πιο απόμακρες γωνίες του ηλιακού μας συστήματος, έτσι ώστε, σε μελλοντικές αποστολές, να βρούμε την άκρη του νίματος στα αστρονομικά μυστήρια".
Με το πύργο του πληρώματος εγκατεστημένο, οι μηχανικοί θα το ασφαλίσουν στο σώμα και θα κάνουν τις απαραίτητες ηλεκτρικές συνδένσεις. Μόλις συνδεθούν τα πάντα μεταξύ σώματος-πύργου, το Orion θα περάσει τεστ για να διαβεβαιωθεί η σωστή λειτουργία του. Όλα τα κομμάτια θα συναρμολογηθούν στο F.A.S.T.  (Final Assembly System Testing) - (Τελικό στάδιο συναρμολόγησης και δοκιμών) και θα ελεγχθούν και θα περάσουν το check out στο διαστημικό κέντρο Kennedy.
To Orion ετοιμάζεται για την πρώτη εκτόξευσή του από τη Γη προς τα τέλη του 2014, σε μία μη επανδρωμένη πτήση σε ύψος 3,600 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης, διάρκειας 4,5 ωρών, έτσι ώστε να δοκιμαστούν τα συστήματα υποστήριξης ζωής, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της αποστολής του. Μετά από δύο τροχιές γύρω από τη Γη, το Orion θα επιστρέψει στην γήινη ατμόσφαιρα, με ταχύτητα 20,000 μιλιών την ώρα, πριν το αλεξίπτωτό του ανοίξει και προσθαλαθωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.