MENU

Της Ελλάδας το… κάγκελο στη G7 – Grexit και Ρωσία τρομάζουν τις ΗΠΑ που «απειλούν» την Ευρώπη

G7 με… άρωμα Ελλάδας και τον τρόμο να αιωρείται πάνω από τι τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Οι ΗΠΑ προχωρούν
σε εκφοβισμό της Ευρώπης για συμφωνία με την Ελλάδα, φοβούμενες το GREXIT και την επικείμενη συνεργασία με τη Ρωσία…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά τη διάρκεια της συνόδου G7 αυτή τη εβδομάδα στη Γερμανία, θα ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη, έτσι ώστε να καταλήξει σε μια συμφωνία για χρηματοδότηση και μεταρρυθμίσεις με την Ελλάδα εν μέσω φόβων ενός Grexit και των αυξανόμενων δεσμών της Αθήνας με τη Ρωσία, ανέφερε ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις.


Οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας θα συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Δρέσδη για συνομιλίες. Και ενώ το ελληνικό ζήτημα δεν συμπεριλαμβάνεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί στο περιθώριο λόγω του μεγάλου προβήματος χρέους της χώρας.
«Περιμένω οι Αμερικανοί να ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους στη Δρέσδη για την Ελλάδα. Αυτό που τονίζουν είναι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και πως πρέπει να υπάρξει βοήθεια στην Ελλάδα έτσι ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για τη ζώνη του Ευρώ.», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή.
Υπήρχαν επίσης ανησυχίες μεταξύ των μελών της G7 σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, μιας και παραμονεύει η Ρωσία για προσφέρει οικονομική χείρα βοηθείας. Και γι’ αυτό οι ΗΠΑ ζητούν τρομαγμένοι να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στους πιστωτές και την Αθήνα.