MENU

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ! “ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ” ΛΕΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ – ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΣΥΡΙΑ… ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΡΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ! ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΣΥΡΙΑ. – ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ: “ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ”!
Επτά πλήγματα από δεκάδες Su-30SM, Su-34 & Su-25
Mαζικές αεροπορικές προσβολές ρωσικών μαχητικών εναντίον των ισλαμιστών έλαβαν χώρα σε al-Rastan, Talbeisa, al-Zaafran, al-Tolol al-Humr, Aydon, Deir Fol, Salmia, Χομς, Λαττάκεια, Χάμα και είχαν ως αποτέλεσμα βαρύτατες απώλειες με τους νεκρούς ισλαμιστές να ξεπερνούν τους 150…
Για «προληπτικές επιθέσεις κατά των τρομοκρατών» έκανε λόγο ο Πούτιν – Η Μόσχα έλαβε απόφαση να στείλει στρατεύματα προς ενίσχυση του συριακού καθεστώτος έπειτα από έκκληση Άσαντ στον Πούτιν για ενίσχυση των δυνάμεών του.
Βίντεο: Οι ρώσικες δυνάμεις αντιμετωπίζουν τον ISIS


Οκτώ στόχους του ISIS έπληξαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί -Δεν υπήρξαν επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, διαβεβαιώνει η Μόσχα
Οκτώ στόχους του Ισλαμικού Κράτους έπληξαν οι σημερινοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των επιχειρήσεων, τα ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 20 πτήσεις, πλήττοντας οκτώ στρατηγικούς στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείου, οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το κέντρο διοικήσεως των τζιχαντιστών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.
Νωρίτερα, πάντως, οι ΗΠΑ δήλωσαν άγνοια σχετικά με τους στόχους των ρωσικών αερο-επιδρομών, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζουν εάν στόχευαν Σύρους αντάρτες ή τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Eίναι αρκετά νωρίς, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ώστε να εξακριβώσουμε ποιους έπληξαν οι σημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί.
«Είναι άγνωστο εάν οι επιθέσεις της Ρωσίας στοχεύουν στην υποστήριξη του Μπασάρ αλ-Ασάντ ή στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους» έσπευσε να διευκρινίσει χαρακτηριστικά.
- 20: 48 ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές δεν μπορούν να ηττηθούν στη Συρία όσο εξουσιάζει ο Άσαντ!
- 20:45 Λαβρόφ: Θα παρουσιάσουμε στον ΟΗΕ σχέδιο κατά της τρομοκρατίας
-18:56 Η επέλαση της Ρωσίας στις Συριακές περιοχές – Κατατροπώνουν τον στρατό του ISIS
- 18:38 Ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα βομβαρδισμών στην Homs δόθηκε μια ώρα κενό να μαζευτούν οι νεκροί και τραυματίες το βράδυ θα είναι μεγάλο για την πόλη μεταδίδει η ομάδα πολιτικής προστασίας της Συρίας.
- 18:02 Ανώτατος κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς δήλωσε ότι ο Πούτιν έχει την απεριόριστη υποστήριξη όχι μόνο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς αλλά και του συμβούλιου θρησκευτικών αρχηγών της Ρωσίας που απαρτίζεται από Χριστιανούς Ορθόδοξους, Μουσουλμάνους, Εβραίους και Βουδιστές.
Αυτό είναι το καμάρι της Ρωσικής Αεροπορίας Sukhoi_Su-34!  Οχτώβ τέτοια δικινητήρια θηρία έχει στείλει ο Πούτιν στην Συρία το κόστος είναι 35 εκ δολάρια για το καθένα.
Sukhoi-34 jet
17:39: Η Ρωσία είχε ενημερώσει νωρίτερα τους Αμερικάνους: “Σε μια ώρα θα ξεκινήσουμε να βομβαρδίζουμε τζιχαντιστές στη Συρία”

17:31: Τι χτύπησαν οι Ρώσοι στη Συρία και γιατί διαμαρτύρονται οι ΗΠΑ
16:30 – Στην πόλη Homs έγινε το πρώτο επιβεβαιωμένο χτύπημα από τα Ρωσικά Sukhoi SU 34
syria1
syria2syria3
syria4
Το χρονικό των βομβαρδισμών
Λίγες ώρες αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στην Άνω Βουλή και ζήτησε να του δοθεί το ΟΚ για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Συρία. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των αντιπάλων του Άσαντ κοντά στην πόλη Χομς.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ μια ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των πληγμάτων ή ο τύπος των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με τον Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαίωματα, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στη δυτική επαρχία της Συρίας, Χομς. Στόχος των επιδρομών ήταν βόρειες περιοχές στη Χομς. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.
Το αίτημα Πούτιν στη Δούμα να δώσει στο Κρεμλίνο το ΟΚ για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία ήρθε μετά από εκείνο που έκανε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα για στρατιωτική βοήθεια, όπως είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ. “Ο Σύρος πρόεδρος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της χώρας μας για να ζητήσει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας”, δήλωσε ο Ιβανόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι θα ενεργήσει “σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο” και ότι οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταχθούν σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.
001
BINTEO AΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ
16:15 - Η Λατάκια θα είναι το κέντρο των Ρώσων και για την επικοινωνία των κοινών επιχειρήσεων με την Δαμασκό, το Ρωσικό υπουργείο άμυνας αναφέρει ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει σε συνδυασμό με τα στρατεύματα του ΑΣΑΝΤ. Δεν θα εμπλακούν στις επιχειρήσεις προς το παρόν Ρώσοι στρατιώτες είναι σε επιφυλακή όμως.
16:10 – Από νομικής πλευράς η επιχείρηση κατατάσσεται στην κατηγορία της διεθνούς βοήθειας προς συμμαχικές χώρες αφού προηγήθηκε αίτημα του Ασαντ προς τον Πουτιν για στρατιωτική βοήθεια. Το νομικό πλαίσιο είναι το ίδιο όπως έγινε στο να αντιμετωπιστεί ο Χιτλερ από τους Συμμάχους εναντίων του άξονα στον Β παγκόσμιο πόλεμο.
16:05 – Πήρε το πράσινο φως από το Ρωσικό κοινοβούλιο ο Πουτιν για την εισβολή στην Συρία με το σκεπτικό ότι ο ΙSIS βοήθα τρομοκράτες από γειτονικές χώρες της Ρωσίας και εκπαιδεύει αυτούς για τρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Ρωσικό έδαφος, ειδικά Ουζμπεκιστάν και Ρωσία με τους αριθμούς να φτάνουν τα 3500 άτομα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν λίγη ώρα ανέφερε πως τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από αεροπορικές επιδρομές στη δυτική επαρχία της Χομς, χωρίς ωστόσο να επισημαίνει αν τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη ρωσική επιχείρηση. Πάντως, τόνισαν πως οι επιδρομές έπληξαν περιοχές στη βόρεια Χομς, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται έξι παιδιά.
Eνημέρωση: 16:00
Ρωσική αεροπορία : θα παράσχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στον εναέριο χώρο της Συρίας.Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει πάνω από 17000 μαχίμους και 2500 υποστηρικτικούς στρατιώτες – μηχανικους με απόλυτη μυστικότητα.
Ενεργοποιήθηκαν τα ειδικά τηλέφωνα και συστήματα επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την αποφυγή λαθών στις επιχειρήσεις και ατυχημάτων καθώς στην περιοχή υπάρχει κίνηση απο UAV Drone των ΗΠΑ.
ZΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εικόνες από τους πρώτους βομβαρδισμούς
Rwssia1
rwsia2
Ωρα 15:15
Η Μόσχα ζήτησε πριν από λίγο από τις ΗΠΑ να διατάξει την άμεση αποχώρηση των μαχητικών αεροσκαφών της που πετούν στον εναέριο χώρο της Συρίας καθώς ρωσικά Su-25 ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό των ισλαμικών θέσεων στην πόλη Χομς όπου ήδη εξολόθρευσαν 50 τζιχαντιστές, λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος Β.Πούτιν πήρε το “πράσινο” φως από την άνω Δούμα για την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Το αίτημα ήταν επίσημο και απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ που κινδυνεύουν με μεγάλο φιάσκο καθώς οι επί ένα έτος βομβαρδισμοί ήταν εντελώς “τζούφιοι” έιτε από υστεροβουλία (πάρα πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ISIL δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ) είτε από ανικανότητα. Και τα δυο αποτελούν μύδρο για τις ΗΠΑ, και τώρα αυτό το ρωσικό αίτημα είχε ως στόχο να τις φέρει σε δύσκολη ψυχολογική θέση αλλά και να καταδέιξει στον κοσμο ότι η ρωσική ηγεσία έχει πλέον τις πρωτοβουλίες στην παγκόσμια γεωπολιτική.
Ώρα 11:15 Την έγκριση της ρωσικής Άνω Βουλής  να στείλει στρατό στη Συρία ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι το σώμα έδωσε το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατό προς ενίσχυση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του τελευταίου.
Ο Ιβάνοφ σημείωσε πάντως πως η απόφαση δεν σημαίνει ότι στη σύγκρουση θα εμπλακούν χερσαίες δυνάμεις, αλλά αφορά μόνο την πολεμική αεροπορία.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων παγκοσμίως, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες οι ΗΠΑ αλλά και κράτη της ΕΕ συνέδεαν οποιαδήποτε επέμβαση στη Συρία με την απομάκρυνση του Άσαντ.
Στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε στο Reuters πως η εξέλιξη καθιστά πιθανότερο το σενάριο να σχηματιστούν δύο συνασπισμοί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ένας Αμερικανικός και ένας Ρωσικός, οι οποίοι θα πρέπει να συντονίσουν τις κινήσεις τους.
Το γαλλικό TF1 είχε μετέδωσε στις 28.9 βίντεο αποκλειστικό από το αεροδρόμιο της Λαττάκεια που εμφανίζει τα ρωσικά Sukhoi -25, μαχητικά ελικόπτερα και Antonov μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού.
Εστίες τρομοκρατών χτυπήθηκαν και στις συνοικίες Boustan al-Bacha, Abou Zeid, Karm al-Mayssar, Jadideh, Chaar, Bulstan al-Qoasr, Qadi Askar και Manacher al-Hajar αναφέρει η πηγή sana 29/9/15
Politico: Μυστική συμφωνία Ομπάμα – Πούτιν
Φαίνεται όμως ότι η Ρωσία δεν κάνει τίποτα μόνη της αλλά αντίθετα γίνονται όλα σε συνεννόηση με τη Δύση και συγκεκριμένα με τις ΗΠΑ. Άλλωστε, τα πάντα δρομολογήθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με το Politico, Ομπάμα και Πούτιν, παρά τη… σκληρή ρητορική τους, είναι πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της Συρίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και μια μυστική συμφωνία που προβλέπει την παραμονή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία και την κοινή στρατηγική ΗΠΑ – Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών του ISIS. Μάλιστα, σε αυτό, σύμφωνα με τον Michael Hirch, οφείλονται και οι συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Νέα Υόρκη και τον Ιρανό ΥΠΕΞ Ζαβάντ Ζαρίφ, τον υπουργό μιας χώρας που μέχρι πρότινος ήταν στα… μαχαίρια με τις ΗΠΑ και που στηρίζει τον Άσαντ. Ο Ζαρίφ έγραψε… ιστορία στη Νέα Υόρκη με τη θερμή χειραψία που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για ρεαλισμό και συμβιβασμό μετά την 90λεπτη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η επιλογή των λέξεων του Αμερικανού προέδρου απέκτησε άλλη σημασία και άλλη βαρύτητα. Όπως δε σημειώνει το Politico, σε αυτή τη “στροφή” όσον αφορά στον Άσαντ φαίνεται πως ο Ομπάμα έχει τη στήριξη της Ευρώπης. Γιατί; Γιατί ο εφιάλτης της προσφυγικής κρίσης είναι πολύ μεγάλος για να τον αντέξει.
Πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο Politico ότι ο Τζον Κέρι συγκάλεσε σύσκεψη με Ευρωπαίους αξιωματούχους, Σαουδάραβες αλλά και αξιωματούχους από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να σχηματίσει έναν ευρύ συνασπισμό. Στόχος να υπάρξει συνεργασία με τη Μόσχα αλλά όχι με τον Άσαντ απευθείας.
Και φαίνεται πως βρέθηκε η “χρυσή τομή”. Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανταλλάσσει πληροφορίες με τις ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, ενώ προσφάτως εγκατεστημένο επιχειρησιακό κέντρο στη Βαγδάτη βοηθά στον συντονισμό των επιδρομών και των κινήσεων των χερσαίων δυνάμεων στη Συρία.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:


http://www.makeleio.gr/?p=448727