MENU

Η Λάρισα αντιδρά στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Όχι στη νομιμοποίηση της διαστροφής.Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έφερε
σε δημόσια διαβούλευση – και σύντομα προς ψήφιση – νομοσχέδιο για νέο «σύμφωνο συμβίωσης» που επεκτείνεται και στους ομοφυλοφίλους.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του υπουργού: «Τα άτομα που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα αποκτούν καθεστώς παρόμοιο με αυτό των έγγαμων, και πρόσβαση σε πλήθος δικαιωμάτων».
Σχετικά με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, ο λόγος του Θεού, που έχει διαχρονική αξία και δεν υπόκειται στις μεταβολές των ανθρώπινων συμβάσεων, είναι ξεκάθαρος: η σχέση αυτή αποτελεί μετάλλαξη της φυσικής χρήσης του ανθρώπινου σώματος, που δεν είναι απλώς «βδέλυγμα» (Λευιτ. ιη΄22) και «ασχημοσύνη», αλλά συνιστά «παρά φύσιν» κατάσταση (Ρωμ. α΄ 26-27). Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τη διδασκαλία της πίστης μας, ευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπο, και ματαιώνει το σκοπό της υπάρξεώς του, την κοινωνία του με το Θεό.

Αλλά, κι αν ακόμη αδιαφορούμε για την Αλήθεια, όπως μας την αποκαλύπτει Εκείνος που μας δημιούργησε, μπορούμε να διδαχθούμε από την ίδια τη φύση. Είναι άραγε ποτέ εφικτό από τη συμβίωση ομοφύλων να προέλθουν νέοι άνθρωποι; Γιατί λοιπόν προσπαθούμε να εξομοιώσουμε το αφύσικο με το φυσικό, και μάλιστα με νόμο; Αγνοούμε τη δύναμη της φύσης και τις συνέπειες που επιφέρει οποιαδήποτε προσπάθεια διασάλευσης της τάξης της;
Η επιχειρούμενη αυτή εξομοίωση αποτελεί επιπλέον ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του θεσμού της οικογένειας, του κυττάρου αυτού της κοινωνίας, από τη λειτουργία του οποίου εξαρτάται το μέλλον της. Όταν μάλιστα το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα οξυμμένο, έτσι που να συνιστά ορατή απειλή για την ίδια την εθνική μας υπόσταση, είναι δυνατόν εμείς να συζητούμε για την εφαρμογή τέτοιου νομοσχεδίου;

Εξάλλου η θεσμοθέτηση της ομοφυλοφιλίας ως νόμιμης μορφής συμβίωσης έρχεται σε αντιδιαμετρική αντίθεση με την παράδοσή μας, με τις αξίες του Γένους μας. Τις αξίες αυτές που για χιλιάδες χρόνια γαλούχησαν τις γενιές των Ελλήνων, αναδεικνύοντας τόσους ήρωες και Αγίους μέχρι και τις ημέρες μας. Στο όνομα ποιάς «προόδου» άραγε καλούμαστε να απεμπολήσουμε μια τόσο πολύτιμη κληρονομιά;

Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει πως σε επόμενη φάση το εν λόγω «σύμφωνο» αναμένεται να «ολοκληρωθεί», παρέχοντας τη δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, κάτι που ήδη «μελετάται», όπως δήλωσε ο υπουργός. Ποιός όμως θα μπορέσει ποτέ να περιγράψει τις ψυχοπαθολογικές διαταραχές που πρόκειται να δημιουργηθούν στα παιδιά εκείνα που, αντί να γνωρίσουν πατέρα και μητέρα, θα μεγαλώνουν με «γονέα Α» και «γονέα Β»; Ποιός έχει το δικαίωμα να εγκληματεί κατ’ αυτόν τον τρόπο σε αθώες παιδικές ψυχές;
Αλλά, κι αν ακόμη παραβλέπαμε όλα τα άλλα, θα έπρεπε τουλάχιστον να μας παραδειγματίζει η Ιστορία, που στην περίπτωση των πόλεων των Σοδόμων και της Γομόρρας απέδειξε περίτρανα ποιά είναι η φυσική κατάληξη των κοινωνιών που επιμένουν να περιφρονούν επιδεικτικά τους νόμους της φύσης και του Θεού. Όποιος επισκεφθεί τη Νεκρά Θάλασσα, που κάλυψε μια για πάντα την περιοχή εκείνη, μπορεί να σχηματίσει μια αμυδρή εικόνα για το τι συνέβη τότε, όταν «έβρεξε φωτιά και θειάφι από τον ουρανό και τους κατέστρεψε όλους» (Λκ. ιζ΄ 29, Γεν. ιθ΄ 24-25).

Ισχυρίζονται ότι μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να αναγνωρίζει ισότιμα σε όλους τους πολίτες της το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Αφού λοιπόν αναγνωρίζει νομικά τη συμβίωση των ετεροφύλων, υποχρεούται να κάνει το ίδιο και με τα ζεύγη των ομοφύλων. Με την ίδια λογική όμως, μήπως θα έπρεπε να αναγνωρίσουμε ως νόμιμες μορφές συμβίωσης και τους άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς: προς περισσότερους του ενός συντρόφων, προς ανηλίκους, προς ζώα, προς νεκρούς;
Λυπούμαστε για το κατάντημα στο οποίο μας έχουν φέρει, να πρέπει να ομιλούμε και να αγωνιζόμαστε για πράγματα αυτονόητα και αυταπόδεικτα.

Καλούμε το λαό μας να ξεσηκωθεί ενάντια στους σχεδιασμούς για τον πνευματικό και φυσικό του αφανισμό, διατρανώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο την αντίδρασή του στο συζητούμενο νομοσχέδιο.

Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης, έστω την ύστατη αυτή ώρα, τιμώντας την υψηλή θέση που του έχει δοθεί, να αποσύρει το εν λόγω νομοσχέδιο και να το αντικαταστήσει με νέο, που θα στηρίζει τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη.

Καλούμε τους βουλευτές να αναλογισθούν το βάρος της ιστορικής τους ευθύνης, τη μακραίωνη ιστορία και παράδοση του λαού που κλήθηκαν να υπηρετούν, και να μη συνεργήσουν με την ψήφο τους στη νομιμοποίηση του σοδομισμού.
Πιστεύουμε ότι η Παναγία μας, η καταφυγή και υπέρμαχος του Γένους μας, δε θα επιτρέψει να συντελεστεί στην πατρίδα μας αυτό το «έσχατον αίσχος».
Λάρισα 13 Νοεμβρίου 2015
Οι Σύλλογοι
1. Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Λάρισας
2. Γονέων Ένωσις «Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ Λάρισας)
3. Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
4. Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων (Παράρτημα Ν. Λάρισας)
5. Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «ο Απόστολος Βαρνάβας»
6. Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «ο Μέγας Βασίλειος» (Παράρτημα Λάρισας)
7. Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
8. Χριστιανική Ένωσις Επιστημόνων Λαρίσης
9. Χριστιανική Εστία Λαρίσης «ο Απόστολος Παύλος»