MENU

Οι Παγκόσμιοι «Ψεύτες της Χρονιάς»… Μέρκελ, Ομπάμα και Ερντογάν… Η «Έκπληξη» Τσίπρα

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ…Η Γερμανική διαδικτυακή πλατφόρμα «Alles Schall und Rauch» διεξήγαγε μια δημοσκόπηση μεταξύ των

αναγνωστών της για να προσδιορίσει ποιος νομίζουν ότι είναι ο «ψεύτης της χρονιάς» σε όλο τον κόσμο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κέρδισαν» τις τρεις πρώτες θέσεις.
Φαίνεται ότι η «πανίσχυρη» Angela Merkel χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Γερμανίας, καθώς η Καγκελάριος στέφθηκε ως «Ψεύτρα της χρονιάς» με 39 τοις εκατό των ψήφων των αναγνωστών. Ωστόσο, η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, αλλά άνθρωποι από 40 διαφορετικές χώρες.
Περίπου το 21 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν πως ο Μπαράκ Ομπάμα αξίζει να λέγεται ο μεγαλύτερος ψεύτης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε 18 τοις εκατό των ψήφων των ερωτηθέντων. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο «Παράνομος» Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko έλαβαν 8,05 τοις εκατό και 7,81 τοις εκατό, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γερμανοί θεωρούν πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ιράν, Χασάν Ρουχανί είναι ειλικρινείς φορείς στη χάραξη της πολιτικής.
Παραδόξως, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ έλαβε μόνο το 0,10% των ψήφων. Ο Γάλλος ηγέτης Φρανσουά Ολάντ κερδίσε μόλις 0,77 τοις εκατό.

hellasforce