MENU

ΝΕΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! Έρχεται το πυραυλικό αντιεροπορικό S-500! (Βίντεο)

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν σύντομα τα πρώτα S-500, υποστήριξε ειδικός στρατιωτικός αναλυτής.

Ο Ιgor Korotchenko ένας ειδικός εμπειρογνώμονας στην στρατιωτική άμυνα υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να έχει σύντομα τα πρώτα S-500, ένα σύστημα αεράμυνας επόμενης γενιάς και σημείωσε επίσης ότι η χώρα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του sputniknews.com.
«Ακούσαμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα λάβουν σύντομα περισσότερα S-400 συστήματα, ενώ το S-500 θα τελειώσει σύντομα τις δοκιμές και θα τεθεί σύντομα σε κυκλοφορία,» δήλωσε ο Korotchenko μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας την Παρασκευή.
S-500
Ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με τον Korotchenko, έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο και είναι ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως. «Είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη χώρα μας πλήρως για τις επόμενες δεκαετίες».
Το S-500 Prometey, επίσης γνωστό ως 55R6M Triumfator-Μ, είναι ένα πρωτοποριακό αντιαεροπορικό και αντι-βαλλιστικό σύστημα πυραύλων που επί του παρόντος βρίσκεται υπό ανάπτυξη.
Είναι ένα σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, που σχεδιάστηκε από την Almaz Antey και λέγεται ότι έχει βεληνεκές πάνω από 600 χιλιόμετρα. Το σύστημα θα μπορούσε να παρακολουθήσει ταυτόχρονα έως και δέκα βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ κινείται με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.
«Οι πύραυλοι S-500 θα χρησιμοποιούνται μόνο για καταστροφή σημαντικών στόχων, όπως διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, AWACS και εμπλοκή αεροσκαφών,» σημείωσε, ο Korotchenko.


Παλαιότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το νέο αντιβαλλιστικό σύστημα θα τεθεί σε υπηρεσία το 2017. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να αγοράσουν δέκα τάγματα 
από το S-500.

.crashonline