MENU

Άγρια επεισόδια στο Ωραιόκαστρο με εξαγριωμένο πλήθος!.ΟΛΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ 76ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης,
 έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς επικρατεί ένταση. Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Υπό κράτηση τελεί ο οδηγός.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, αλλά τα οχήματά της δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ακόμα.

Μετά το συμβάν οι υπόλοιποι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας εξαγριώθηκαν.

Ο οδηγός του οχήματος έφυγε από το σημείο και οι εξαγριωμένοι πρόσφυγες έκαψαν το όχημα.

Στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο αλλά δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό από τους εξαγριωμένους πρόσφυγες.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται από τις αρχές.

Εξαγριωμένοι πρόσφυγες φέρεται να έχουν επιτεθεί στον οδηγό, να έχουν προκαλέσει ζημιές στο ιχ, αλλά και σε άλλα όχηματα που ακολοθούσαν και σταμάτησαν . Ο οδηγος αναζήτησε καταφυγιο στο μόνιμο φυλάκιο της αστυνομίας που υπάρχει στο κέντρο, όμως οι πρόσφυγες έχουν επιτεθεί κι εκεί και πολιορκούν τον οδηγό και τους δύο αστυνομικούς ου βρίσκονται μέσα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestival.gr νεκροί είναι μία γυναίκα και το ανήλικο παιδί της. Οι πρόσφυγες, μόλις αντιλήφθηκαν τί είχε συμβεί ξεσηκώθηκαν κι εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ, ο οδηγός του οποίου συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο.

Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Λίγο πριν τις 23.00 η κατάσταση άρχισε να εκτονώνεται.