MENU

Οι Έλληνες γυρίζου την πλάτη σε ευρώ και Ευρωζώνη

Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνηδειτοποιούν σιγά σιγά ότι η φθοροποιός επίδραση του Ευρώ εξακολουθεί αμείωτη επί της Ελληνικής οικονομίας.  Υποσκάπτει την κοινωνική συνοχή με την περιθωριοποίηση ολοκλήρων πληθυσμών και περιοχών.

Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα. …

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) προς τον εκδότη, εν προκειμένω την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, δεν σχεδιάστηκε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ σαν το φανταστικό εκείνο «απάνεμο λιμάνι» που έταζαν οι αρχιτέκτοντές της στους λαούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωζώνη  και όλη η δομή , αποτελεί μία αρένα βαρβαρότητας κατασπαράζοντας ολόκληρους λαούς..


Αποκαλυπτικά λοιπόν είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της ALCO σε ότι αφορά το πως βλέπουν οι Έλληνες το ευρώ και την Ευρωζώνη, 15 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της εταιρείας ΑLCO για το περιοδικό ΖΕRO και στην ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως ήταν λανθασμένη απόφαση σε ποσοστό 58% και σωστή σε ποσοστό 38%.

Εξαλλου, διχασμένοι εμφανίζονται για το αν η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να υφίσταται καθώς το 41% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και το 40% πως θα συνεχίσει να υπάρχει.