MENU

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες στην Ρωσία – Επίκειται πόλεμος ή εσωτερική εξέγερση;-Ακύρωσε την επίσκεψη στη Μόσχα ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Του Βασίλη Καπούλα.Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία στους Αμερικανούς πολίτες στην Ρωσία διότι το τρέχον πολιτικό κλίμα απαιτεί
συνεχή επαγρύπνηση και γνώση της κατάστασης λόγω ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης των δύο υπερδυνάμεων στην Συρία.
Tαυτόχρονα, ο  Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ακύρωσε την προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα, επίσκεψή του στη Μόσχα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη 

Συρία.



Την ίδ
ια στιγμή o Βρετανός ΥΠΕΞ, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την ακύρωση της επίσκεψής του. Ο Μπόρις Τζόνσον αιτιολογεί την απόφασή του, μετά την επίθεση με χημικά της προηγούμενης Τρίτης, σε περιοχή η οποία βρίσκεται υπό την έλεγχο των ανταρτών, αλλά και την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, που την ακολούθησε.
«Οι εξελίξεις στη Συρία έχουν αλλάξει την κατάσταση δραματικά. Η προτεραιότητά μου, είναι τώρα να συνεχίσω την επικοινωνία μου με τις ΗΠΑ, αλλά κι άλλες χώρες για την προετοιμασία της διάσκεψης της ομάδας G7 (10-11 Απριλίου) προκειμένου να συντονιστεί μία διεθνής προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός, μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας ειρήνευσης», τόνισε ο Τζόνσον.
Πιο αναλυτικά, η αμερικανική Πρεσβεία της Μόσχας υπενθυμίζει σε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ ότι το σημερινό πολιτικό κλίμα στη Ρωσία απαιτεί μεγάλη προσοχή και  επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα .
Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, και την δυνατότητα επίδειξης μεγάλης κλίμακας έντασης, προσωπική παρενόχληση, σε συνδυασμό με την  αύξηση του αντιαμερικανικού συναισθήματος , οι κίνδυνοι είναι πολλαπλά  αυξημένοι .
Οι πολίτες των ΗΠΑ υπενθυμίζεται ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί σε διαδηλώσεις οι οποίες μπορεί να προπαγανδίζονται ως ειρηνικές, αλλά αυτές μπορεί να μετατραπούν  σε ευθεία αντιπαράθεση αυξάνοντάς τα κρούσματα βίας .
Προληπτικές πρακτικές που ενισχύουν την προσωπική ασφάλεια είναι απαραίτητες. Επίσης απαιτείται η διατήρηση σε  υψηλά επίπεδα της επίγνωσης της κατάστασης ανά πάσα στιγμή.
Οι Αμερικανοί πολίτες απαιτείται να τηρούν χαμηλό προφίλ όσο το δυνατόν περισσότερο και να είναι προσεκτικοί όταν περπατάνε σε δημόσιους δρόμους ή χρησιμοποιούν  τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οφείλουν να έχουν  ανά πάσα στιγμή μαζί τους το  αμερικανικό διαβατήριο με σημερινή ρωσική θεώρηση, για να δοθεί  εφόσον ζητηθεί από την ρωσική αστυνομία.
Επίσης οφείλουν να έχουν μαζί τους  μέσο επικοινωνίας ανά πάσα στιγμή, ενώ τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να έχουν προγραμματιστεί με επαφές έκτακτης ανάγκης (προφανώς με συγκεκριμένο αριθμό της πρεσβείας).
Όλοι οι Αμερικανοί οφείλουν να παραμένουν ενήμεροι για το περιβάλλον τους, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών γεγονότων, με συνεχή  παρακολούθηση των τοπικών σταθμών ειδήσεων για ενημερώσεις.
Αυτή η «ταξιδιωτική οδηγία μοιάζει πιο πολύ με την προαναγγελία δημιουργίας κλίματος εσωτερικής ανωμαλίας και εξέγερση με επεισόδια  εντός της αχανούς ρωσικής επικράτειας πάρα με οτιδήποτε άλλο.



Υπενθυμίζουμε
 ότι πριν μερικές ημέρες η ρωσική αντιπολίτευση εντελώς άκαιρα και αιφνιδιαστικά κατήλθε στους δρόμους της Μόσχας με τον επικεφαλή της με σκοπό να δημιουργήσει κλίμα «πλατείας Μαιντάν», μόνο που άμεσες  συλλήψεις ηγετικών στελεχών και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης από την ρωσική αστυνομία  «ηρέμησε» την όλη προσπάθεια αποσταθεροποίησης.
Το κύριο όμως ερώτημα παραμένει για τον Τραμπ και τις ΗΠΑ , θα συνεχίσουν οι βομβαρδισμοί στην Συρία ή πρόκειται για μία παρένθεση ;
Εάν και εφόσον συνεχιστούν όλα είναι πιθανά ακόμα και η «επαλήθευση» της ταξιδιωτικής οδηγίας.
Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο με τίτλο (Ο κύβος ερρίφθη- Έρχονται σκληρά ρωσικά αντίποινα: Από το Λίβανο η Μόσχα θα πυρπολήσει τον EAST-MED -Έτοιμος ο ιρανικός διάδρομος «αερίου» στην Μεσόγειο), αναφέραμε ότι όλα είναι έτοιμα για  τα ρωσικά αντίποινα και φαίνεται πως η κίνηση των ΗΠΑ ήταν η αφορμή για να πάρει ολόκληρη η Μέση Ανατολή φωτιά.
Οι Ιρανοί έχουν έτοιμο τον χερσαίο διάδρομο για να περάσουν το δικό τους φυσικό αέριο στην Μεσόγειο θάλασσα και από εκεί δια μέσου ενδεχομένως της Ελλάδος  στην Ευρώπη.
Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα προκειμένου ο EAST-MED να μείνει «στα χαρτιά».
Αυτό όμως θα επιφέρει στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας -Ισραήλ, ΗΠΑ με  ανεξέλεγκτα πλέον αποτελέσματα  για ολόκληρο τον πλανήτη και αυτό γνωρίζουν στην αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα.