MENU

Ο Γιώργος Αδαλής αποκαλύπτει: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ... ΑΛΒΑΝΙΑ !!!
 Γράφει ο Γιώργος Αδαλής *Το ότι η Ελληνική Οικονομία παγιδεύτηκε σε ένα ατέρμονο σπιράλ χρέους από τους γνωστούς οικονομικούς δολοφόνους του πλανήτη είναι γνωστό. 
Όπως γνωστές πλέον είναι αρκετές πτυχές της μυστηριώδους ιστορίας που εκτυλίσσεται γύρω από την Ελληνική Οικονομία και γενικώς την μία όψη αυτού του σκοτεινού νομίσματος! Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και μια δεύτερη όψη, αρκετά πιο σκοτεινή θα έλεγα που λειτουργεί εντός της χώρας! 
Με πολιορκητικούς κριούς ασύλληπτων οικονομικών όρων και θεωριών. Ακριβώς πριν δύο χρόνια, σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού είχα δηλώσει δημόσια ότι «η πτωχευμένη Ελλάδα δανείζει στην Αλβανία»!

 Και συγκεκριμένα είχα αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν από τη μία να σπρώχνουμε την Ελλάδα σε Capital Controls γιατί θεωρούμε ότι θα αδειάσουν οι τράπεζες από ρευστό και από την άλλη να δανείζουμε ως χώρα την Αλβανία και να επιτρέπουμε τεράστιες εκροές συναλλάγματος προς την χώρα αυτή! Βλέπετε το άγχος μου ήταν να δώσω σε κάποιους ορισμένα επιχειρήματα για να αποφύγει η χώρα την μέγγενη των Capital Controls!

Δυστυχώς, αντί να εισπράξω την συμπάθεια των Ελληνικών Αρχων, εισέπραξα μια άνευ προηγουμένου επίθεση από … κύκλους και … τετράγωνα του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού! Ούτε λίγο ούτε πολύ με παρουσίασαν ως ημίτρελο που δεν ξέρω τι λέω!

Ολο αυτό το διάστημα αναζητούσα έστω ένα δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει αυτά που γνώριζα τόσο εγώ όσο και οι «παροικούντες στην τραπεζική Ιερουσαλήμ»!

Τελικά σήμερα άρχισαν να καταφτάνουν στα χέρια μου αρκετά έγγραφα που σχετίζονται με την παντελώς άγνωστη όσο και θεοσκότεινη πλευρά της Ελληνικής Οικονομίας! Με αυτήν που … δανείζει και δεν δανείζεται!!!




Όπως βλέπετε στο παρόν έγγραφο που παρουσιάζω σήμερα, αποκλειστικά εδώ στους φίλους μου στο FaceBook στις 4 Οκτωβρίου του 2012, σε μια περίοδο πολύ άγρια για την οικονομία της χώρας μας το Β’ Τμήμα της 25ης Διεύθυνσης Κίνησης Κεφαλαίων του Θησαυροφυλακίου του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, που εδρεύει στην οδό Πανεπιστημίου 37, ασχολείται με το … «ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ προς την Ελλάδα! Από το παρόν έγγραφο που το υπογράφει η προϊσταμένη της Διευθύνσεως κα Ελένη Ρωμαιδου, μαθαίνουμε ότι υπήρχε μια «Συμφωνία ρύθμισης των οφειλών της Αλβανίας»!

Η κα Ρωμαίδου μάλιστα, «εντέλει» την 23η Διεύθυνση, που είναι η αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους, να υπολογίσει τους τόκους της 9ης δόσης βάση του επιτοκίου Libor μιας και αυτό έχει αποτελέσει τμήμα της ως άνω συμφωνίας!!!

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή, ότι από τη μια τρέχουμε να δανειστούμε και ξεζουμίζουμε τον κόσμο κι από την άλλη κάποιοι δανείζουν την … Αλβανία!!!
Και κάπου εδώ σταματά απότομα το παραμύθι ορισμένων που επιθυμούν διακαώς να με παρουσιάσουν ως «ημίτρελο που δεν ξέρω τι λέω» και έρχεται κάπως … άτσαλα η δύσκολη ώρα να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό!

Ποιος αποφάσισε να δανείσει στην Αλβανία και με ποιους όρους;Πότε συνομολογήθηκε αυτό το δάνειο και γιατί; Γιατί επιλέχτηκε η Αλβανία ως δανειολήπτρια χώρα και με τι ανταλλάγματα; Και κυρίως, σε ποιες άλλες χώρες έχει δανείσει η Ελλάδα ή έστω να έχει ρυθμίσει χρέη των; Γιατί το υπουργείο οικονομικών δεν ενημερώνει ποτέ για τέτοιου είδους κινήσεις ή ακόμη και για κινήσεις στις οποίες προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος;

Πάντως την επίμαχη περίοδο, και μέσα στο έτος 2012 είχαμε διαδοχικές αλλαγές κυβερνήσεων στη χώρα με αποτέλεσμα να περάσουν ΤΕΣΣΕΡΙΣ υπουργοί μέσα σε μια οικονομική χρήση!

Πρώτος ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ακολούθως οι κ.κ. Σαχινίδης, Ζανιάς και στο τέλος ο κ.Στουρνάρας που ήταν υπουργός την μέρα που διακινήθηκε αυτό το έγγραφο. Διοικητής –τότε- της ΤτΕ ήταν ο κ.Προβόπουλος και Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς!

Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη, να μας απαντήσουν οι κ.κ.κ Προβόπουλος, Στουρνάρας και Σαμαράς, με ποιο σκεπτικό μια πτωχευμένη χώρα όπως η Ελλάς, δανείζει την Αλβανία;;;

Μια χώρα που είναι γνωστή για τις Εθνικίστικές της εξάρσεις κατά της Ελλάδος, για τις Ανθελληνικές κορόνες του Αλβανού Πρωθυπουργού Εντι Ράμα και τις δόλιες εδαφικές της διεκδικήσεις με ανύπαρκτα θέματα όπως η Τσαμουριά!

Γιατί η Ελλάδα δανείζει ή ακόμη και ρυθμίζει χρέη άλλων χωρών σε μια περίοδο που ο Ράμα παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν εις βάρος της χώρας μας;

Υπάρχει βέβαια και το κακό προηγούμενο, το κάκιστο προηγούμενο του 1997 και της Κυβερνήσεως Σημίτη που δάνεισαν χωρίς απολύτως κανένα λόγο, 50 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ δραχμές στην Αλβανία! Ετσι στα καλά καθούμενα. Και ερωτώ:

Υπάρχει κοινή σχέση υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του απαράδεκτου δανείου του 1997 με τα όσα συμβαίνουν με τα δάνεια του έτους 2012;;;

Mε δεδομένο ότι το τότε δάνειο (1997) η Αλβανία πλήρωνε τους τόκους και το κεφάλαιο θα το αποπλήρωνε 20 χρόνια μετά, δηλαδή το 2017, θα μας απαντήσει κανένας τι έχουν σχεδιάσει για την αποπληρμή αυτού του παλιού δανείου; Θα τα πάρουμε τα χρήματα ή έχουν γραφτεί στο … μάρμαρο;;;

Επειδή έβαλα πολλά ερωτήματα, σήμερα θα σταματήσω εδώ αναμένοντας απαντήσεις από τους αρμοδίους!

Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η Αλβανία έχει αυτή την προνομιακότατη μεταχείριση από τις κυβερνήσεις των Αθηνών! Σχεδόν από όλες! Διότι προσέξτε τώρα καλά μια άλλη πολύ σοβαρή παράμετρο που θέτω άχετα με τα δάνεια της Ελλάδας ΠΡΟΣ την Αλβανία:

Κατά το έτος 2015 κι ενώ οι Ελληνες πολίτες δέχτηκαν σφοδρή επίθεση στα πορτοφόλια τους με ην επιβολή Capital Controls η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προέβη σε μια απαράδεκτη πράξη! Επέτρεψε την αθρόα εξαγωγή συναλλάγματος ΑΠΟ την Ελλάδα ΠΡΟΣ την Αλβανία.

Συγκεκριμένα, το 2015 έφυγαν από την Ελλάδα 480.000.000 δολάρια με την μορφή εμβασμάτων προς την Αλβανία! Δηλαδή, ενώ ξεζουμίσαμε τον Ελληνα και τον είχαμε στην ουρά των τραπεζών να παρακαλά να πάρει 60 ευρώ λόγω των Capital Controls, η Ελλάδα ενίσχυσε συναλλαγματικά την Αλβανία παρέχοντας της ζεστό συνάλλαγμα που ισούται με το 5% περίπου του ΑΕΠ της γειτονικής μας χώρας και αποτελούσε τότε το 60% του δημοσίου χρέους της Αλβανίας του Εντι Ράμα!

Αν αυτό δεν είναι διάσωση τότε τι είναι;;;
Την στιγμή μάλιστα που οι Αλβανοί μετανάστες στις ΗΠΑ, που είναι ένας μεγάλος αριθμός, έστειλαν από τις ΗΠΑ στην Αλβανία εμβάσματα μόλις 81.000.000 δολαρίων! Ενώ οι Αλβανοί μετανάστες στην Γερμανία έστειλαν μόλις 38.500.000 δολάρια!

Πως είναι δυνατόν η χώρα μας να τελεί υπό πτώχευση αλλά να δανείζει ή να διασώζει χώρες που τελούν εχθρικά απέναντί μας;

Γιατί οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου οικονομίας ξέσκισαν τους Ελληνες πολίτες σε φόρους, τέλη, capital controls και επέτρεψαν μια τέτοια αιμορραγία, στην πιο άσχημη οικονομική περίοδο της Ελλάδας μετά τον Β.Παγκόσμιο Πόλεμο;

Είναι δεδομένο ότι δεν θα λάβω την παραμικρή απάντηση. Θα περιμένω ως οφείλω όμως από τους κανόνες της ευγένειας και θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία!

Ως τότε έχω να πω τούτο: «Κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει εις το Βασίλειον της Δανιμαρκίας»!!!

** (Πίνακας χωρών με εμβάσματα προς την Αλβανία)

Χώρα σε $
Ελλάδα $480,000,000
Ιταλία $393,000,000
Αμερική $81,000,000
Γερμανία $38,500,000
ΠΓΔΜ $19,000,000
Ηνωμένο Βασίλειο $15,000,000
Μαυροβούνιο $15,000,000
Καναδάς 12,000,000
Γαλλία $6,000,000
Βέλγιο $5,000,000
Τουρκία $4,000,000
Αυστραλία $3,000,000
Αυστρία $2,000,000
Ισπανία $2,000,000
Σουηδία $2,000,000
Ελβετία $2,000,000

(** Tα παραπάνω στοιχεία για τα εμβάσματα στην Αλβανία τα πήρα από το Pew Research Center.)

---
* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος με ειδικότητα την Οικονομετρία