MENU

Δείτε τον απαξιωτικό τίτλο που χρησημοποιοεί το κράτος για τον Έλληνα φορολογούμενο

Ανάλγητο και αυθάδη κράτος   Με ποια άλλα λόγια να εκφραστεί κανείς για το Κράτος που αντιμετωπίζει τον Έλληνα φορολογούμενο
 με απαξιωτικό τρόπο και  ως εν δυμάμει μη συμμορφούμενο ως προς τις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Όταν ένα τμήμα ονομάζεται τμήμα συμμόρφωσης μόνο απαξιωτικός είναι ό τίτλος για τον φορολογούμενο που είναι συνεπείς,εκτός αν μας θεωρούν όλους ασυνεπείς οπότε ας μας το πουν.
Βάλλει επί δικαίων και αδίκων αφού ούτε το τεκμήριο του έντιμου φορολογούμενου  σου αποδίδει, και σε θεωρεί υπό παρακολούθηση  της φορολογικής σου συμμόρφωσης ως προς την εφαρμογή των οικείων φορολογικών διατάξεων,κ.λ.π.
Σε επίσκεψη μου λοιπόν σε ΔΟΥ προς κατάθεση πινακίδων η αρμόδια υπάληλος στην αίτηση που μου έδωσε να συμπληρώσω, μία απολύτως νόμιμη διαδικασία,δηλ. την κατάθεση πινακίδων,  με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στη ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ,και κάτω από τον τίτλο Ελληνική  Δημοκρατία ,ΑΑΔΕ(ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων κλπ.) το αρμόδιο τμήμα είναι το 
ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, 
δηλ.  πριν καταθέσω τις πινακίδες δεν ήμουν συμμορφούμενος;;;

Επειδή τίποτα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι τυχαίο, άλλωστε το λέει και το τραγούδι που εγράφει για τη χούντα "διότι δεν συνεμμορφώθην προς τας υποδείξεις",.ας δούμε τι σημαίνει η λέξη συμμόρφωση και θα καταλάβουμε πολλά για το πως μας αντιμετωπίζουν στο προτεκτοράτο που ζούμε και τι μήνυμα θέλουν να μας περάσουν.
Συμμόρφωση λοιπόν είναι η ΥΠΑΚΟΗ,ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟΣ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Η ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ(αν δεν πετύχω τη συμμόρφωση του με το καλό θα καταφύγω στην τιμωρία)


ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ;;;



                                                                               lexigram

Ας δούμε λοιπόν και επίσημα ποιο είναι αυτό το αρμόδιο τμημα και πάλι θα καταλάβετε πολλά που αντί στην Δημοκρατία το κράτος να φοβάται τους πολίτες συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
(σημ.το τμήμα αυτό υπάρχει πολλά χρόνια δεν ειναι κάτι καινούργιο)

Τμήμα Γ΄- Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους
(αα) Η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων ως προς την εφαρμογή των οικείων φορολογικών διατάξεων, όπως της υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων, που υποχρεούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ή με άλλες ειδικές διατάξεις, καθώς και η δημιουργία και η συντήρηση της φορολογικής εικόνας τους, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αυτούς.
(ββ) Η διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων, με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από την Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης.
(γγ) Η αξιοποίηση των στοιχείων, που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης, για τους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν ή έπαψαν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή φοροδιαφεύγουν.
(δδ) Η εφαρμογή μεθόδων και διαδικασιών για τον εντοπισμό των φορολογικά υπόχρεων που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις ή τις υποβάλλουν εκπρόθεσμα ή σταμάτησαν να υποβάλλουν αυτές, καθώς και όσων δεν έχουν εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο και η ανάληψη αποτελεσματικών δράσεων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης ή όπως αυτές τίθενται από την Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης για την συμμόρφωση τους.