MENU

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ Ι.Χ: Μέχρι πότε μπορείτε να πληρώσετε τα ασφάλιστρα

Να δοθεί παράταση, σε περίπου ένα εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μετά το αλαλούμ που προέκυψε με το πρόστιμο των 250 ευρώ, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
 Η παράταση δίνεται μέχρι τις 14 Ιουλίου προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να διορθωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη που έχουν διαπιστωθεί μετά από την διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους έως τις 14 Ιουλίου θα τους επιστραφεί το ποσό του προστίμου, προσέθεσαν κύκλοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, στις 15 Ιουλίου θα γίνει νέα διασταύρωση δεδομένων και τότε, για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους ειδοποιητήρια και πρόστιμα ύψους 250 ευρώ.

Μέχρι τότε, έχουν διορία και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να διορθώσουν λάθη σε ότι έχει να κάνει με οχήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούν όμως δεν έχουν δηλώσει σε ακινησία, κλεμμένα οχήματα τα οποία όμως εμφανίζονται ακόμη ως να τα κατέχουν οι ίδιοι ή περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί τα μητρώα της Εφορίας και των ασφαλιστικών εταιρειών για πωλήσεις, μεταβιβάσεις και κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησίας των οχημάτων.