MENU

Καθηγητής φυσικής απαντά στους ισχυρισμούς των οπαδών της επίπεδης Γης

Ο Brian Cox έχει κάτι να πει στον ράπερ B.o.B. και τους θιασώτες της πιο τρελής θεωρίας συνωμοσίας. Μέρα δεν περνά πια που να μη σημειωθεί ένα νέο επεισόδιο με τους οπαδούς της επίπεδης Γης, καθώς το κίνημα δείχνει τη δυναμική του και ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες αισθάνονται υποχρεωμένοι να αντιπαρατεθούν με την παράνοια.

Αιχμή του δόρατος είναι συνήθως ο ράπερ B.o.B., ο οποίος πέραν όλων των άλλων προτίθεται να φτιάξει έναν πύραυλο και να τον εκτοξεύσει στο Διάστημα για να δείξει την πλεκτάνη της επιστήμης αναφορικά με το σχήμα του πλανήτη μας.

Στην κουβέντα μπλέχτηκε τώρα και ο παλιός μουσικός και καθηγητής σωματιδιακής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ πια, Brian Cox, ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα περί επιστήμης πολύ καλύτερα από τον ανεκδιήγητο ράπερ.



«Ο οπαδός της επίπεδης Γης είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πως η Γη είναι επίπεδη, κάτι που δεν είναι σωστό. Είναι σφαιρική», είπε στον παρουσιαστή του BBC Radio One, Greg Davies. Ο οποίος τον ρώτησε μετά τι πιστεύει για τους συνωμοσιολογικούς ισχυρισμούς του ράπερ:

«Για το καλό του, δεν θα υπερασπιστώ ό,τι πιστεύει, που είναι εντελώς λάθος, αυτό όμως είναι η καρδιά της επιστήμης. Αν θέλεις να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου και οφείλεις, κάτι που είναι καλό ένστικτο, τότε πρέπει να το κάνεις. Δίνεις τα χρήματά σου, φτιάχνεις έναν πύραυλο, βγαίνεις στο Διάστημα και βρίσκεις πως τελικά είναι σφαιρική. Θα χάσει τα λεφτά του, θα έχει μάθει όμως και κάτι»!



Και τον προσκάλεσε μάλιστα να το κάνει: «Οπότε, σε παρακαλώ να συνεχίσεις. Θα ήθελα να το κάνει αυτό και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες. Θα του στείλω μια δεκάρα», είπε ο άνθρωπος που απέδειξε πως μπορείς να πας από τον κόσμο της μουσικής στον ακαδημαϊκό κόσμο της επιστήμης και να παραμείνεις πετυχημένος και στους δύο...

Αναρτήθηκε από kapistrinews