MENU

Ο Τραμπ δίνει το έναυσμα, αλλά η Ευρώπη κωφεύει: «Δίχως σύνορα δεν έχεις χώρα!»

Κόντρα στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών και στην ομογενοποίηση των πάντων, ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ προτάσσει την ασφάλεια του αμερικανικού έθνους.
 Του Άρη Δημόπουλου
Με συχνές αναφορές στο χείριστο παράδειγμα της πὀλυπολιτισμικής Ευρώπης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θέλει να κάνει φανερό στον καθένα πως το θέμα της εγχώριας ασφάλειας περνάει πρωτίστως μέσα από τα ισχυρά σύνορα.
Ισχυρά σύνορα και ανθηρές υποδομές σημαίνει δραστική μείωση της παράνομης μετανάστευσης, καλύτερος έλεγχος και συνάμα μείωση της εγκληματικότητας.
Μέσω αυτής της απλής συλλογιστικής, ο -κατά κάποιους ακραίος- Αμερικανός πρόεδρος προτάσσει το δόγμα των κραταιών αμερικανικών συνόρων προκειμένου οι Αμερικανοί πολίτες να γευτούν πρώτοι την επιστροφή της ασφάλειας και της ευημερίας στους δρόμους των ΗΠΑ.
Με μία σειρά από tweets, ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε σήμερα να αντιπαραβάλει την δική του πολιτική με την πολιτική που ακολουθούν ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία αλλά και η Ελλάδα.
«Αν δεν έχεις σύνορα, τότε δεν έχει χώρα!», διαμηνύει σε επόμενο ποστ του ο Ντ.Τραμπ:
Δυστυχώς για εμάς εδώ στην Ελλάδα των «ανοικτών συνόρων», τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα (αν όχι χειρότερα) από χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία.
Στα λόγια του Αμερικανού προέδρου περί ασφάλειας βλέπουμε τον «καθρέφτη της Ελλάδας», μίας χώρας που χρησιμοποιείται ως το «κακό παράδειγμα» από εκπροσώπους της Εθνικής Δεξιάς, όταν γίνονται αναφορές στην μετανάστευση και το άνοιγμα των συνόρων.
Το ξέφραγο λοιπόν αμπέλι που λέγεται Ελλάς, μόνο κατ΄επίφαση έχει σύνορα, καθώς αυτά έχουν προ πολλού αφεθεί στην μοίρα τους.
Το βάρος έχει πέσει περισσότερο στην…περίθαλψη, φιλοξενία και ένταξη των μεταναστών που με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια έρχονται στην χώρα μας. 
Μπορεί λοιπόν η παραπάνω στάση του Ντ.Τραμπ να θεωρείται από κάποιους ως…»ακραία» και «φασιστική», ωστόσο αναρωτηθείτε ποιες από τις δύο πολιτικές εξυπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια της Νέας Τάξης;
Αναρτήθηκε από kapistrinews