MENU

Ρωσία: Έτοιμο για χρήση το πρωτοποριακό σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών Chance

Ένα μοναδικό σύστημα επικοινωνιών έκτης γενιάς, με την κωδική ονομασία Chance, δημιούργησε η ρωσική εταιρία..
υψηλής τεχνολογίας Rostec, του οποίου τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης "Ημέρας Καινοτομίας", που διοργανώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τη δήλωση της υπηρεσίας Τύπου της Rostec, το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας Chance αποτελεί τμήμα των αυτοματοποιημένων συστημάτων επικοινωνίας και ελέγχου του στρατού.
Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας λογισμικό ραδιοτεχνολογίας, έχει τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης και μπορεί να κάνει αυτόματη επαναποθήκευση στοιχείων σχεδόν χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπινου παράγοντα.
Σύμφωνα πάντα με τη Rostec, έχει λάβει ήδη εργοστασιακή έγκριση και στο προσεχές μέλλον θα δοκιμαστεί από τον στρατό.
Το Chance επιτρέπει τη μετάδοση όλων των τύπων μηνυμάτων, ψηφιακών δεδομένων και οπτικών πληροφοριών. Κάθε χρήστης έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, στο GLONASS και στο GPS.
Οι σταθμοί του δικτύου έχουν επίσης τη δυνατότητα εξάλειψης των παρεμβολών θορύβου. Το σύστημα αποτελείται από φορητούς σταθμούς ραδιοεπικοινωνίας, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν σε στρατιωτικά οχήματα και να περνούν πληροφορίες από τον ένα χρήστη στον άλλον.
Όπως δηλώνει η Rostec, ακόμα κι αν καταστραφεί ένας σταθμός, τα δεδομένα του θα σώζονται και θα μεταβιβάζονται αυτόματα σε γειτονικούς σταθμούς.
Η διεθνής έκθεσης "Ημέρα Καινοτομίας", που διοργανώνεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θα πραγματοποιηθεί σε εκθεσιακό κέντρο στα προάστια της Μόσχας στις 4 και 5 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ